• Eieren worden gesorteerd en bekeken bij Zorgboerderij Groot Wagensveld

    Adriaan Hosang
  • Volop aandacht voor de robot bij We-Metal

    Adriaan Hosang
  • Veel belangstelling was er voor de robot bij We-Metal

    Adriaan Hosang

Seniorenuitje metaalbedrijf en zorgboerderij

RENSWOUDE Senioren werden vrijdag om 8.45 uur verwacht bij Restaurant De Dennen. De ene groep senioren bezocht eerst We-Metal op De Hooge Hoek, terwijl de andere groep naar Zorgboerderij De Groot Wagensveld ging. Bij We-Metal vertelde Johan Rigter over de productie. ,,We zijn heel divers bezig zegt Rigter´´, terwijl een fikse oranje klem aanwijst. Deze worden gebruikt om flinke betonblokken mee op te tillen", aldus Rigter. Hij vertelt dat het voorkomt dat iemand met alleen een kartonnetje komt met een voorbeeld daarop en vraagt ,,kunnen jullie dit maken?". Maar er zijn ook klanten die met diverse ordners arriveren om een werkstuk te realiseren. Tijdens de rondgang door het bedrijf zijn de aanwezigen onder de indruk van wat ze zien.

DAGBESTEDING In Zorgboerderij Groot Wagensveld verwelkomde Wim van de Fliert de aanwezigen. Hij vertelde hoe in dit agrarische bedrijf, met koeien, kippen en geiten, langzaam maar zeker ook een zorgboerderij was geworden. Zijn vrouw Anja vertelde dat ze zelf vijf pleegkinderen hebben en zo'n twintig mensen die voor dagbesteding op de boerderij zijn. ,,De één is er een dag per week, de andere soms meerdere dagen en ook in de weekenden zijn er hier kinderen. Af en toe hebben we ook een weekend vrij en kunnen we zelf doen wat we graag willen". Van de Fliert: ,,Met elkaar zijn we 's morgens vaak nuttig bezig. 's Middags doen we andere dingen, zoals cake bakken of paardrijden".

Zijn vrouw Anja vult direct aan: ,,Iedereen heeft nodig dat hij of zij iets doet". ,,Je moet mensen het gevoel geven dat ze zelf boer zijn, verantwoording moeten pakken. Dat geeft voldoening", zo besluit Wim. De senioren bekijken het verzamelen van eieren en de melkcarrousel voor de 500 geiten, waarbij er 96 tegelijk gemolken worden.