• De presentatie ter bevordering van de brandveiligheid onder senioren.

    Gemeente Woudenberg

Senioren in gesprek met brandweer

WOUDENBERG De Veiligheidsregio Utrecht ging op woensdag 16 november samen met Vallei Wonen en de gemeente Woudenberg in gesprek met Woudenbergse senioren over brandveiligheid. Bewoners van vijf senioren wooncomplexen van Vallei Wonen waren hiervoor persoonlijk uitgenodigd. De bijeenkomst vond plaats in het Multifunctioneel Centrum De Schans en werd bezocht door circa dertig personen, meldt de gemeente Woudenberg.

Tijdens de bijeenkomst maakten de senioren kennis met de brandweer en gingen zij in gesprek over hoe groot de kans op brand is bij hen thuis en hoe zij dit risico kunnen verkleinen. ,,Onder het genot van een kop koffie en een gebakje werd in informele sfeer gesproken over brandveiligheid. Alle deelnemers deden enthousiast mee", aldus woordvoerder Patricia van Tricht.

Het voorkomen van brand is een belangrijke pijler van de brandweer. Ongeveer tachtig procent van de branden ontstaat door menselijk handelen. De brandweer organiseert daarom bijeenkomsten voor zelfstandig wonende senioren, omdat zij een kwetsbare groep zijn.

De voorlichtingsbijeenkomst van de brandweer en politie van maandag 21 november is geannuleerd. Er stond een voorlichtingsbijeenkomst gepland voor de senioren in Renswoude over brandpreventie in de woonomgeving en het voorkomen van diefstal via een babbeltruc. ,,In verband met te weinig aanmeldingen gaat de bijeenkomst niet door", aldus Arjan Eilander van de gemeente Woudenberg. ,,Er wordt gekeken of de voorlichtingsbijeenkomst op een andere datum of in een andere vorm kan plaatsvinden."