• Gemeente Scherpenzeel

Scherpenzeelse appelboom daagt uit voor Gelderse Bos Battle

SCHERPENZEEL De plaatsing van een appelboom op de Eikenlaan is in Scherpenzeel de aftrap van de Gelderse Bos Battle van stichting Urgenda. Burgemeester Harry de Vries hielp dinsdag mee om de fruitboom te plaatsen. De locatie is bij het zogenoemde fruitbosje aan de Eikenlaan. Hier staan al verschillende appel- en notenbomen, waarvan de vruchten geplukt mogen worden.

Stichting Urgenda gaat op 8, 9 en 10 mei op Regiotour door provincie Gelderland, met als thema biodiversiteit. Ook starten ze in mei de Gelderse Bos Battle: een zoektocht naar ruimte voor nieuwe natuur. Dat kan om hele hectares gaan voor nieuw bos, maar ook groene daken, vlinderbosjes, aanplant op schoolpleinen, kale plekken op industriegebieden of boeren die interesse hebben in bijvoorbeeld aanleg van houtwallen.

Urgenda werkt hierbij samen met onder andere Trees for All. Deze organisatie heeft veel bomen en budget voor aankoop van bomen, maar kan het land niet vinden. Bos Battle heeft als doel om gemeenten, boeren en bedrijven te overtuigen om nieuw bos te starten. Wie zich uitgedaagd voelt door deze appelboom en mee wil doen aan de Bos Battle, kan hier kijken voor meer informatie.