• Tuinman Lodewijk Hoekstra en boswachter Henk Ruseler in de beeldentuin van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

    SBS6

Scherpenzeels project in De Grote tuinverbouwing

SCHERPENZEEL/BARNEVELD/OTTERLO/ Tuinman Lodewijk Hoekstra heeft voor een aflevering van het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing Otterlo, Scherpenzeel en Barneveld bezocht. In de rubriek ‘Lodewijks Groene Geluk’ toert hij elke week in zijn groene bus door het land om te leren over natuur, duurzaamheid en biodiversiteit. In samenwerking met VisitVeluwe koppelt koppelt hij de natuur en de biodiversiteit van Het Nationale Park De Hoge Veluwe aan meer dan twintig plaatsen op de Veluwe.

Voor de uitzending van zaterdag 11 mei bezocht hij samen met boswachter Henk Ruseler de Beeldentuin van het Kröller-Müller Museum in Otterlo en beklommen ze ook de hoge Kijk Uit.

Daarna bezocht Hoekstra Landgoed Scherpenzeel. Landgoedbeheerder Govert Bos liet hem zien wat er momenteel allemaal gebeurt om de biodiversiteit in het natuurgebied gebied te vergroten. Zo worden daar klimaatbosjes aangeplant en houtwallen aangelegd waar insecten en amfibieën in kunnen leven.

Vanuit Scherpenzeel ging Hoekstra door naar Barneveld voor het project ‘Moestuinieren in de tuin van een ander’ van de Stichting Mijn Tuin Jouw Tuin. Edwin Gorissen is daar vijf jaar geleden mee begonnen. Omdat ouderen langer op zichzelf blijven wonen, blijven ze vaak met een grote tuin in de maag zitten. Gorissen kwam op het idee om deze ouderen hun tuin open te stellen voor moestuinierders. Hoekstra hielp hem een middagje mee in de moestuin.

De Grote Tuinverbouwing is elke zaterdagmiddag om 17.00 uur en elke zondagochtend rond 9.45 uur te zien op SBS6.