• Koen van Weel

Scherpenzeel blijft voorlopig sporten op kunstgras

SCHERPENZEEL Naar aanleiding van de media-aandacht over de gezondheidsrisico's van kunstgrasvelden wil de gemeente Scherpenzeel inwoners informeren over het gebruik van de met rubbergranulaat ingestrooide kunstgrasvelden.

Het kunstgrasveld van zowel vv Scherpenzeel als sv De Valleivogels is voorzien van rubbergranulaat van gemalen autobanden. Ook het Cruijff-court aan de Omloop is voorzien van het betreffende rubbergranulaat. De gemeente Scherpenzeel volgt naar eigen zeggen het standpunt van de GGD Gelderland Midden en het RIVM met betrekking tot het sporten op kunstgras met rubbergranulaat. De GGD en het RIVM zien momenteel geen reden om te stoppen met sporten op deze velden. Inmiddels heeft Minister Schippers het RIVM verzocht om extra onderzoek te doen. Het RIVM, de GGD en de gemeente Scherpenzeel blijven de ontwikkelingen nauwlettend volgen en zullen indien nodig tijdig actie ondernemen.

Op de site van het RIVM is een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden geplaatst. Deze lijst wordt regelmatig aangepast en bevat actuele informatie. Wij adviseren gebruik te maken van deze link zodat sporters en gebruikers beschikken over juiste en actuele informatie.