• Hannie Lamberink

Samenwerking gemeente Woudenberg met dierenambulance vastgelegd

WOUDENBERG De gemeente Woudenberg en de stichting Dierenambulance Woudenberg (DAW) hebben samen afspraken vastgelegd voor de zorg en opvang van gevonden gezelschapsdieren, zoals honden, katten en konijnen.

Gemeenten zijn verplicht om twee weken zorg te dragen voor gevonden gezelschapsdieren. De dierenambulance in Woudenberg voert deze taak al jaren uit en zorgt op professionele wijze voor de zorg en opvang van gevonden dieren. Deze werkwijze blijft ongewijzigd. Met de samenwerkingsovereenkomst is de zorgplicht nu wel op papier vastgelegd en zijn er nieuwe afspraken gemaakt over een vergoeding van de opvangkosten en ritjes met de dierenambulance.

De dierenambulance Woudenberg biedt ook eerste hulp aan alle dieren in nood, geven presentaties bijvoorbeeld over de urgentie om dieren te registreren. Zo hoopt de stichting bij te dragen aan de bewustwording rondom dierenwelzijn. Wie een zwervend, gewond of overleden dier vindt in Woudenberg kan bellen met het alarmnummer van de dierenambulance 06-54928928.

Inwoners die het dierenleed melden, hoeven niet bang te zijn dat ze voor de kosten opdraaien. De dierenambulance rekent alleen kosten als de eigenaar van het dier bekend is. Meer informatie over de Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o. staat op de website www.dierenambulancewoudenberg.nl