• Bijna zestig wandelaars doen mee aan water wandeling

    Betting Kroese

Rotary wandelt 3600 euro bij elkaar voor zwembad

SCHERPENZEEL/WOUDENBERG  Afgelopen zaterdag verzorgde de Rotary Scherpenzeel-Woudenberg een sponsorwandeling voor verduurzaming van het zwembad. De voorlopige opbrengst overschreed ieders verwachting. Hierdoor kon de Rotary niet alleen voldoen aan het al eerdere toegezegde bedrag van 3333,33 euro, maar ook nog eens 100 tegels afnemen.

 

Door Joke van der Heide

Rotarylid Thea van de Bosch maakte aan het einde van een goed geslaagde middag en avond de voorlopige opbrengst bekend aan Ad van Es, voorzitter van het bestuur Stichting Zwembad 't Willaer. Hierbij kondigde zij aan dat de opbrengst van de borrel en hapjes na afloop van de waterwandeling nog niet bekend was. Ook dit bedrag zal ten goede komen aan het project van het zwembad.

TOEZEGGING Hiermee heeft de Rotary voldaan aan de toezegging dat zij samen met de Ronde Tafel 132 en de Lions 10.000 euro doneren voor verduurzaming van het zwembad. Graag wil de Rotary echter ook haar steentje bijdragen aan de sympathieke 'Doneer een tegelactie', waarin het zwembad in zeventien weken hoopt dat het bedrijfsleven en inwoners samen 6.000 tegels sponsoren. De kosten per tegel zijn 2,50 euro.

De Rotary kijkt terug op een gezellig en sportief wandelevenement.

Na een onstuimige middag wandelden zo'n zestig deelnemers met een voorzichtig zonnetje door het dorp en buitengebied van Scherpenzeel de route van 5 of 10 kilometer. De wandeling liep langs de Grebbeliniedijk naar het erf van boerderij 'De Steeg', waar een tussenstop was met happen en drankjes.

Via de oude spoordijk, die in 1886 is aangelegd als deel van een internationale route tussen Amsterdam en Duitsland, liepen de wandelaars weer via Hoeve De Beek richting het zwembad. Hier genoten zij van de door 'Elmar kookt' verzorgde hapjes.

 

VEERTIEN SPONSORS De hoge opbrengst was het resultaat van de actieve sponsorwerving door de Rotaryleden. Maar liefst veertien sponsors uit de regio werkten mee aan dit sympathieke goede doel. Bij de start en finish stonden de vlaggen van de hoofdsponsors H.J. van Bentum en adviesbureau voor duurzaam transport Zero-e.

Ook langs de route stonden bordjes van sponsors.