Renswoudse feestdriedaagse start met Keet

RENSWOUDE In Renswoude viert men liefst zoveel mogelijk feest, helemaal rondom Koningsdag. Reden voor de Oranjevereniging Renswoude dit jaar maar liefst drie feesten te organiseren, te beginnen op zaterdag 25 april. Deze dag is het festivalterrein op De Hooge Hoek geopend voor kinderen en hun familieleden voor een gratis kinderdag.

De grote trekker op deze 'Kidsday' is de zangeres Keet die met haar danseressen een optreden verzorgt op het podium in de grote feesttent. Voor de jeugdige bezoeker behoeft Keet geen introductie, ouders zullen haar kennen van de RTL8-show Telekids.

Naast optredens van buitenaf staan de kinderen uit Renswoude en omgeving zelf centraal in het programma. Vanaf 14.00 uur opent het terrein en strijden kinderen op de speciaal voor deze dag verbouwde baan van de Crazy Splash. Tot 13 jaar mag iedereen (ook kinderen uit andere gemeenten) gratis meedoen met hun skelter of zelfgebouwde zeepkist. Naast de Splash is er een kunsttoren en springkussens op het terrein

Nadat Keet de tent op zijn kop heeft gezet einde van de middag, is het podium voor de jeugd zelf met de talentenshow: Renswoude's Got Talent Junior. Kinderen uit de regio mogen hun talent vertonen op het 'Oranjebal XS'-podium onder het oog van leeftijdsgenoten, familie en andere fans.

Mede door hoofdsponsors BDUmedia, Jet Verzendt, Lagerweij Renswoude, Verdo Gelderland, Cees Boonzaaijer vof, W&W Vastgoed, De Nijborg BV, Timmerfabriek Vermeer en Verbeek Reclame is deze dag gratis, inclusief ranja en deelname aan alle activiteiten. Deelnemers kunnen zich opgeven via www.ovrenswoude.nl/oranjebal-xs.