Renovatie Huis in de Wei kan doorgaan

SCHERPENZEEL Ena-bestuurder Arjan Kiers en Jos Drop van het bedrijf Jan Snel Flexibel Bouwen hebben donderdagmorgen een contract ondertekend voor de levering van tijdelijke huisvestingsunits ten behoeve van de bewoners van Huis in de Wei. De ondertekening vond plaats tijdens een bijeenkomst met de bewoners van het verzorgingshuis en de aanleunwoningen.

Nadat de voortgang van het verbouwingsproject vorige week nog flink op de tocht leek te staan, werd maandag na crisisberaad tussen de gemeente en Ena bekend gemaakt dat Ena mondeling overeenstemming had met een bedrijf over de levering en plaatsing van tijdelijke huisvesting aan de Koepellaan. ,,Het is tot gisteravond nog spannend geweest of de afspraken vandaag met een contract konden worden bekrachtigd, maar het is voor elkaar'', aldus een opgeluchte Arjan Kiers.

Jan Snel gaat speciaal voor de huisvesting in Scherpenzeel extra units produceren. De plaatsing hiervan zal gebeuren na de zomervakantie zodat de verhuizing van de bewoners gepland kan worden voor medio oktober van dit jaar.

Ook wethouder Vreeswijk vertelde heel blij en opgelucht te zijn dat de renovatie van Huis in de Wei door kan gaan. De gemeente en Ena zeggen weer helemaal op één lijn te zitten en vol vertrouwen samen verder te gaan werken aan de eerste fase van Plan Weijdelaer. Om dit te onderstrepen werd er een feestelijk tintje gegeven aan de bijeenkomst in Huis in de Wei met een lekker taartje bij de koffie voor de aanwezigen.