• Scherpenzeel: Nieuw rijksmonument (2005)/historische buitenplaats Huis Scherpenzeel (Hoofdgebouw)

    Foto Rinus van Denderen

Reacties 'gemeentehuis' Huize Scherpenzeel

SCHERPENZEEL Hoewel het initiatief van het college om het gemeentehuis weer terug te brengen naar Huize Scherpenzeel in het dorp best de tongen losmaakt, loopt het op de Facebookpagina van de Scherpenzeelse Krant nog niet over van reacties.

Naar aanleiding van publicaties hierover vorige week vroegen wij inwoners van Scherpenzeel om te laten weten wat zij vinden van de plannen. 'Buurman' Wim van den Berg van de Vereniging Oud Scherpenzeel, die zetelt in het Koetshuis van Huize Scherpenzeel lis in elk geval enthousiast. ,,Huis Scherpenzeel is DE aangewezen plek voor het gemeentehuis'' liet hij weten. ,,Leuke buren krijgen ze er gratis bij.'' In andere positieve reacties is onder andere 'leuk' en 'liever vandaag dan morgen' te lezen. ,,We hebben nu het minst representatieve gemeentehuis van Nederland. Daarom is verhuizing naar Huize Scherpenzeel misschien wel een goed idee'' meent een andere reageerder, die het overigens wel het zoveelste voorbeeld van de wispelturigheid en grilligheid van het gemeentebestuur vindt en hij vreest voor de kosten. Dat laatste houdt ook een andere schrijfster bezig die de bundeling van gemeentelijke diensten in het centrum overigens wel een goed idee lijkt te vinden.Plaatsgenoot Piet Osnabrugge kwam burgemeester Visser spontaan de complimenten maken voor het initiatief toen hij hem in het oog kreeg bij het verlaten van een vergadering in De Breehoek. 'Een prima idee' vindt Osnabrugge die het gemeentebestuur al bij eerdere gelegenheden had laten weten dat inwoners zich voor het aanvragen van hun paspoort in het 'buitengebied' moeten vervoegen.Ook in Renswoude worden de plannen voor een verhuizing van het gemeentehuis naar de kern van het dorp met belangstelling gevolgd zo blijkt uit een reactie op Facebook. ,,Als Renswoudenaar zeg ik: Kijk hoe wij dat gaan doen'' aldus Jan van Steenbergen.

Of dat er van gaat komen zal in hoge mate samenhangen met hoe het initiatief van het college wordt ontvangen door de verschillende politieke fracties in de gemeenteraad. Hun eerste reacties in de Opinievergadering van gisteravond waren helaas bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Wordt dus vervolgd. Meer reacties van lezers op onze Facebookpagina blijven ondertussen van harte welkom.