Punten sparen tijdens Wecycle-actie op de Milieustraat

WOUDENBERG De Woudenbergse Milieustraat staat tot en met 31 december in het teken van de Wecycle-inleveractie. Inwoners die hun oude elektrische apparaten en spaarlampen inleveren, sparen punten waarmee zij kans maken op leuke prijzen. Bovendien steunen zij het goede doel: De Werkgroep Duurzame Toekomst Woudenberg, die in de race zijn voor een sponsorcheque van duizend euro-. Doel van de actie is om het inleveren van spaarlampen en kleine elektrische apparaten , zoals bijvoorbeeld föhns, elektrische tandenborstels en scheerapparaten, te stimuleren.

Inwoners verdienen punten als zij hun oude elektrische apparaten inleveren. Om mee te doen gaan inwoners tijdens hun bezoek aan de Milieustraat met hun smartphone naar www.wecycle.nl/inleveren. Door in te checken sparen ze punten, waarmee ze vervolgens prijzen kunnen winnen en het goede doel steunen. Als Woudenberg een van de 25 gemeenten is met de meeste punten per inwoner, winnen zij een cheque van duizend euro voor een lokaal goed doel. In het geval van Woudenberg is dit de Werkgroep Duurzame Toekomst Woudenberg.

Door de samenwerking met Wecycle, kan de gemeente Woudenberg erop vertrouwen dat de inzameling en recycling van e-waste veilig en verantwoord gebeurt. Oude elektrische apparaten worden voor 80 procent gerecycled, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.