• Belangstellenden laten zich informeren over de appartementen

    Adriaan Hosang
  • Belangstellenden voor een appartementen laten zich informeren

    Adriaan Hosang

Presentatie ´levensloopbestendige appartementen´ in Renswoude

RENSWOUDE In gebouw "Rehoboth" vond donderdagavond de presentatie plaats van het plan om te komen tot de bouw van acht luxe ´levensloop bestendige appartementen´ in het hart van Renswoude, bij het Dorpshart.

Adriaan Hosang

Voor de bezoerkers waren er tal van tekeningen, plattegronden, situatieschetsen en niet te vergeten een brochure van de te realiseren luxe appartementen, met daarin onder andere een overzicht van kleuren en materialen, maar ook een overzicht van de prijzen.

DE VINKENBORGH De bezoekers bogen zich als snel over de tekeningen die uitgestald lagen. De eerste vragen kwamen rond het plan ´De Vinkenborgh´.

Makelaar Johan Wagteveld uit Ede wees erop dat er flink was geadverteerd. Via de website hadden zich ook enkele gegadigden gemeld. Op de informatieavond waren er diverse gesprekken gevoerd met kandidaat-kopers. "Zij die belangstelling hebben getoond en niet op de informatieavond aanwezig konden zijn, krijgen een brochure thuisgestuurd. Daarna volgen nog de gesprekken", zo legde Wagteveld uit.

OUDEREN "Je hebt hier te maken met woningen voor ouderen. Zij zijn tegenwoordig veelal op zoek zijn naar een appartement. Ze hebben dan geen zorgen over het schoonhouden of het onderhoud. Vergeet niet dat de locatie dicht bij het centrum ligt, met tal van voorzieningen".

VEILIGHEID In levensloopbestendige appartementen is overal rekening mee gehouden, merkt Wagteveld op. Elk appartement, variërend van 75 tot 90m² heeft een woonkamer, keuken en twee slaapkamers. Het is zelfs mogelijk om zorg in te kopen. In het kader van de veiligheid van de bewoners is er een afgesloten entree en de eigen auto kan geparkeerd worden op de afgesloten binnenplaats.

Iedereen heeft een eigen parkeerplaats. De berging bevindt zich in de kelder. Op de begane grond komen twee appartementen met tuin en op de eerste en tweede verdieping bevinden zich drie appartementen.

DORPSHART Architect Nico van Oosterom houdt kantoor in Scherpenzeel. Hij wijst erop dat wat betreft de bouw aansluiting is gezocht bij het Dorpshart. ,,We hebben gekeken naar bijvoorbeeld de kleur steen die bij het Dorpshart is toegepast. Je ziet ook dat een deel van de gevel verspringt.

In de appartementen komt vloerverwarming en er zijn geen drempels. Een rolstoeler kan hier ook goed door de woning manoeuvreren. Er is een ruim opgezette badkamer, de deuren hebben een brede draaicirkel en er zijn bredere gangen. In de hal is ruimte voor scootmobielen en we hebben zelfs een brancardlift. De eigen inpandige berging is via de lift bereikbaar. Ook de afgesloten parkeerruimte geeft extra veiligheid voor bewoners".

VRAAGBAAK Hypotheekadviseur Marco van Roekel heeft ook al een aantal oriënteerde vragen op zich afgevuurd gekregen. ,,Je krijgt vragen als, wat kan ik met mijn huidige hypotheek? Je moet eerst de gesprekken voeren met gegadigden, dan komt de hypotheek aan bod. Ik vergelijk bij alle hypotheekverstrekkers. Dan zoeken we naar het beste voor de specifieke klant.

MAALTIJDVOORZIENING Ook Vitras was aanwezig. Stijn Kooistra vertelde dat men allerlei vormen van zorg kan bieden, van thuiszorg tot maaltijdvoorziening.

"Wij geven voorlichting over de producten van Vitras, om zo lang mogelijk comfortabel thuis te kunnen wonen.´´