Politie zoekt herkomst sieraden

WOUDENBERG In verband met een onderzoek naar woninginbraken is de politie op zoek naar de eigenaren van sieraden die bij een opkoper zijn ingeleverd.

Een 18-jairge inwoner van Woudenberg bood 24 oktober vorig jaar meerdere sieraden te koop aan bij een opkoper van gouden en zilveren sieraden. Bij onderzoek door de politie blijkt de aanbieder een actieve inbreker te zijn. De man uit Woudenberg is inmiddels aangehouden maar de aangeboden sieraden zijn tot op heden niet te herleiden naar een gepleegde woninginbraak of woninginbraken.

Gezien het werkgebied van de inbreker is het sterke vermoeden dat de sieraden vlak voor 24 oktober bij een woninginbraak ergens in de provincie Utrecht zijn gestolen. Inmiddels heeft de recherche het vermoeden dat dit in de gemeente Leusden en/of Woudenberg kan zijn geweest.

De politie heeft nu specifiek aan benadeelde inwoners van Leusden en Woudenberg de navolgende vragen: Wie herkent de getoonde sieraden? Het betreft onder andere een gouden collier, twee gouden ringen, een gouden broche en, het meest opvallend, een zilveren ketting met daaraan een zilveren naamplaatje met de naam 'Jan Willem'.

MELDEN Mocht u de sieraden herkennen en/of vermoeden dat u één van de slachtoffers bent, dan wordt u verzocht contact op te nemen met het woninginbrakenteam van de politie in het district Oost-Utrecht via het telefoonnummer 0900-8844.