'Plattelanderspad klaar voor wandelaars'

SCHERPENZEEL/WOUDENBERG Voor wandelaars en liefhebbers van het Scherpenzeelse buitengebied organiseert Platteland Anders zaterdag 27 augustus het traditionele Plattelanderspad. Dit jaar is een route uitgezet richting Gooswilligen en het wandelgebied bij de Lucht. ,,Met deze route hopen wij op meer dan honderd deelnemers", zegt organisator Dick Geurts.

 

Ieder jaar is het een uitdaging voor de organisatie om een nieuw gedeelte van de Vallei bij de wandeling te betrekken. Om zo de wandelaars te laten zien hoe mooi en veelzijdig het buitengebied van Scherpenzeel is. ,,Deze keer hebben we gekozen voor een bekende route, maar dan wel met een aantal verrassingen" vertelt Dick Geurts enthousiast. ,,We zijn bijvoorbeeld nog niet eerder via Gooswilligen gelopen. Dat is echt de moeite waard. Hierachter bevindt zich een mooi natuurgebied. Dit is één van de weinige gebieden in Nederland waar nog de oorspronkelijke bosachtige vegetatie is."

 

VERRASSINGEN  Ook dit jaar loopt de route door gras- en maisland en zullen de vrijwilligers van Platteland Anders vooraf weer druk zijn om tijdelijke paden door het land te maken.

,,Met dit soort kleine verrassingen willen wij de wandelaars iets extra's bieden", legt Geurts uit. Nieuw is dat de beide routes op verzoek iets verkort zijn. ,,Vijftien kilometer vinden veel deelnemers net iets te lang", vertelt Geurts.

De wandelaars kunnen deze keer kiezen voor een route van acht of twaalf kilometer. Onderweg wordt gezorgd voor wat lekkers en de wandeling wordt afgesloten met een lunch met gebakken eieren met spek bij de boerderij van de familie Geurts.

Vrijwilligers en boeren zullen de wandelaars gastvrij ontvangen. Kaarten zijn tot en met dibderdag 25 augustus verkrijgbaar bij de VVV in Kulturhus de Breehoek. De kosten zijn 3,50 euro zonder lunch en 6,50 euro met lunch. De wandeling start bij de familie Geurts aan de Kolfschoten 14 in Scherpenzeel, tussen 8.30 en 10.00 uur.