Picknickvalley druk en zonovergoten

SCHERPENZEEL  Wie zaterdagmiddag het park in Scherpenzeel binnenwandelde, kon het niet ontgaan dat PicknickValley 2016 in volle gang was. In de zon zaten vooral jonge gezinnen maar ook jongeren op een zelf meegebracht kleed te genieten van  lokale lekkernijen.

De kinderen vermaakten zich goed met de brandweeractiviteiten, het schminken, voorlezen en het cake versieren. De ouders namen een hap van bijvoorbeeld de nacho's met kaas, een satéetje of een zakje friet van de Frietfiets.Het weer zat de jaarlijks terugkerende picknick goed mee. 's Morgens baarde de regen de organisatie nog wat zorgen, maar 's middags was het stralend nazomerweer. De sfeer in het park was zoals bedoeld leuk en lekker. De lokale ondernemers die aanwezig waren met hun kraam maakte er een feestje van. De vlammen van de barbecue van slagerij Van Baaren laaiden hoog op om het vlees lekker mals te maken. De rij voor een wijntje was regelmatig lang, maar in de rij kun je elkaar natuurlijk ook spreken.

De kinderen wisten de ijskar van Mieke's ijspaleis goed te vinden. Het systeem van betalen met muntjes werkte prima. De prijzen van de aangeboden lekkernijen waren doelbewust laag gehouden. Voor één of twee muntjes kon men genieten van een delicatesse. Nieuw dit jaar was onder meer Ribs & Lobster. De kreeften en het vlees werden onder het toeziend oog van de klant bereid en vielen in de smaak.Het optreden van Niet Nix werd gewaardeerd door de picknickers. Regelmatig zong men zachtjes mee met bekende songs. Muzikanten en bezoekers gebruikte n de grote stenen van het Park als zitplaatsen. Onder de bomen hadden enkelen plastic stoelen neergezet, toch wat comfortabeler dan een picknickkleed vonden zij. De bibliotheek had een mooie plek onder een boom om de aanwezige kinderen voor te lezen. Al was de aandacht van de jonge luisteraars soms wat verdeeld tussen het voorlezen en de activiteiten om hen heen. Bij de brandweer kon men blusspelletjes doen met de brandweerslang. Altijd een succesnummer bij brandweertjes in de dop. Tijdens PicknickValley werd er getrouwd in Huize Scherpenzeel. De statafels onder aan de trap gaven de bruiloftsgasten een mooie gelegenheid om de picknick van dichtbij te bekijken. De organisatie kijkt terug op een geslaagde PicknickValley en is alweer begonnen aan de voorbereidingen voor de editie van volgend jaar. En in de tussentijd kan men bij mooi weer altijd terecht in het park voor een spontane picknick, wordt er benadrukt.