• Ahmed Marcouch.

    Bart Maat

Noodverordening: alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen verboden én strafbaar

SCHERPENZEEL/ARNHEM De voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch, heeft een noodverordening afgekondigd. Hiermee zijn alle evenementen met meer dan 100 personen in het gebied van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) verboden tot en met 31 maart 2020. De noodverordening is sinds zaterdag 20.00 uur van kracht.

,,Vrijdag heeft minister Bruins van Medische Zorg en Sport, mede namens de minister van Justitie en Veiligheid, een aanwijzing gegeven aan alle veiligheidsregio's´´, aldus een woordvoerder van de VGGM. ,,Om hieraan uitvoering te geven is een noodverordening afgekondigd, die het mogelijk maakt om binnen de Veiligheidsregio op de kabinetsmaatregelen te kunnen toezien en te kunnen handhaven. Alle evenementen met meer dan 100 personen in de gemeenten Scherpenzeel, Barneveld. Ede, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort, Arnhem en Zevenaar, zijn tot en met 31 maart 2020 verboden én strafbaar. Dit geldt daarnaast voor publieke locaties, zoals horeca, musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. En voor samenkomsten in gebouwen ten behoeve van religieuze bijeenkomsten.´´ 

VEEL IMPACT Ahmed Marcouch, voorzitter van de VGGM: ,,De gevolgen en de maatregelen rond het coronavirus zijn heel ingrijpend en hebben voor iedereen veel impact. Gelukkig zien we dat bijna alle organisatie, ondernemers en verenigingen uitvoering geven aan de landelijke maatregelen. Dat is ook nodig, om de snelle verspreiding van corona-besmettingen te beperken en kwetsbare mensen te beschermen. En om te voorkomen dat de zorg overbelast raakt, hebben we de medewerking van elk individu nodig. Want het is belangrijk dat iedereen die zorg nodig heeft, deze ook kan krijgen."

De noodverordening is van kracht tot het moment waarop zij wordt ingetrokken, maar uiterlijk tot 1 april.