• Fotomodel Naomi van den Broek.

    Jolijn Snijders

Model Naomi blijft 'gewoon een Scherpenzeelse'

SCHERPENZEEL De zeventienjarige Naomi van den Broek had zelf nooit aan een modellencarrière gedacht. Maar op dit moment kan ze al terugkijken op diverse fotoshoots in binnen- en buitenland. De shoot in Milaan heeft indruk op haar gemaakt. Ze ziet zichzelf na haar VWO-diploma verder gaan in het modellenwerk.

Ze was veertien jaar toen zij tijdens een dagje in Walibi werd benaderd door een modellenbureau en een visitekaartje van kreeg. ,,Ik werd wel een beetje nieuwsgierig. En heb foto's van mezelf opgestuurd naar dat bureau. Dit is uiteindelijk niets geworden. Mijn achternichtje was destijds ingeschreven bij een ander modellenbureau. Daar heb ik ook foto's heen gestuurd. En daar ben ik uiteindelijk in 'het bestand opgenomen' zoals dat heet", vertelt Van den Broek.

ONDER CONTRACT In het begin werd ze nog niet veel gevraagd voor fotoshoots. ,,Ik was veertien jaar en droeg nog een beugel. Gezonder eten en meer bewegen, werd me geadviseerd. Ik was nogal van het snoepen, dus dat was even wennen", lacht ze. Nadat de beugel verdwenen was, werd ze op vijftienjarige leeftijd voor haar eerste shoot geboekt. ,,Dit vond ik ontzettend leuk om te doen. Ook wel wennen aan deze nieuwe wereld voor mij". Ze is onder contract bij modellenbureau Ibe Models.

De Scherpenzeelse tiener zit in vwo 6 op het Johannes Fontanes College in Barneveld. Als kind zat ze op de Glashorstschool in Scherpenzeel. Haar ouders staan achter haar modellenbestaan. ,,Het was voor hen ook even anders. Boodschappen doen bijvoorbeeld. Ik moet vooral veel groenten en fruit eten. En natuurlijk water drinken". Inmiddels heeft ze hierin haar nieuwe levensstijl gevonden. ,,Er zijn bepaalde maten waar je als model aan moet voldoen, dat vraagt soms offers, maar ik vind het geen opgave". Per maand wisselt het hoeveel tijd ze eraan kwijt is. ,,Ik zit nu in mijn examenjaar. School gaat voor mij voor. Al krijg ik wel vrij van school als ik een opdracht heb. Zo ging ik in juni 2,5 week naar Milaan bijvoorbeeld. Mijn moeder ging mee en bleef de eerste dagen bij me. Reizen vind ik ontzettend gaaf, dat is mooi meegenomen."

Tijdens haar buitenlandse shoot ontmoette ze ook andere fotomodellen uit onder meer Rusland en Polen. ,,Gelukkig kan iedereen wel wat Engels. We begrepen elkaar. Ik heb tot nu toe nog niet veel gemerkt van jaloezie onder de modellen. Dat is wel het beeld wat bestaat over de modellenwereld". Na haar eindexamen, deze zomer, wil ze zich verder op haar werk als fotomodel richten. ,,Ik heb nog niet echt een vervolgopleiding in gedachten, voor nu lijkt het modellenwerk me erg leuk. En daar zit wel een houdbaarheidsdatum aan vast", grijnst ze.

Haar droom is een modeshow van een groot merk lopen. ,,Gucci of Prada lijkt me bijzonder om te mogen dragen". Modellen als Doutzen Kroes en Romee Strijd zijn voorbeelden voor Naomi. ,,Vooral omdat zij ondanks hun succes zo nuchter zijn gebleven. Ik ben ook heel nuchter".

[][Naomi van den Broek is te volgen op Instagram, waar ze regelmatig foto's van haar modellenwerk plaatst, haar account is @naomivdbroek. ,,Maar ik blijf gewoon een Scherpenzeelse hoor. Met beide voeten op de grond".