• Tussen de buien door was het genieten.

    Adriaan Hosang
  • ,,Ze kunnen nu wel tevoorschijn komen, het is droog.''

    Adriaan Hosang

Met de Zonnebloem naar Amersfoort: 'Dankjewel is te weinig voor deze dag'

SCHERPENZEEL De gasten van de Zonnebloem, afdeling RenScherWoude, waren vrijdag op bezoek bij de Dierentuin in Amersfoort. Dit bezoek was eerder vanwege de warmte afgeblazen. Dit keer waren in totaal 34 mensen, inclusief de vrijwilligers.

Rond 10.15 uur arriveerden de gasten en vrijwilligers bij Dierenpark Amersfoort

NIEUWTJES Voordat de deelnemers gingen kijken naar de dieren, was er eerst tijd voor een welkom en voor koffie met iets lekkers. Daarna kon iedereen het dierenpark gaan verkennen of kon je je eerst op de hoogte stellen van de laatste nieuwtjes.

Een kijkje bij de Kroonmaki's op Apeneiland was en mogelijkheid. Maki's die dan, belangstellend als ze zijn, boven je hoofd klimmen en heen en weer lopen. In het wild komen de Kroonmaki's alleen op het Afrikaanse eiland Madagaskar voor.

In het uitgestrekte dierenpark uiteraard ook olifanten, giraffes, prachtige soorten vogels en zelfs een Dinopark voor de liefhebbers.

JONGE DIEREN In het dierenpark worden ook met enige regelmaat jonge dieren geboren of kruipen vogels uit het ei of verhuizen dieren naar het park.

Het was niet altijd helemaal droog, maar daar trok niemand zich veel van aan, het was gewoon even er uit, even genieten en dit keer in de dierentuin in Amersfoort.

Zo rond 12.30 uur kwamen de Zonnebloem-gasten en vrijwilligers naar het restaurant waar iedereen genoot van een smaakvolle lunch. Daarna gingen velen nog even opnieuw de dierentuin in.

De deelnemers verzamelden zich halverwege de middag weer voor de terugreis naar huis met de Zonnebloem.

Wanneer gezegd wordt: ,,Een dankjewel is te weinig voor deze dag", dan weet je als bestuur dat het een succesvolle dag was.