• Het duo Twice a Lady zong Engelse en Hollandse liedjes.

  Adriaan Hosang
 • Eerst een kopje koffie of thee.

  Adriaan Hosang
 • Een goed gevulde zaal tijdens de nationale ziekendag van de Zonnebloem.

  Adriaan Hosang
 • Op deze middag ook lekkere hapjes.

  Adriaan Hosang

Meezingen met Twice a Lady bij De Zonnebloem

SCHERPENZEEL Donderdagmiddag hield de afdeling RenScherWoude van de Zonnebloem de nationale ziekendag in Partycentrum Boschzicht in Scherpenzeel.

Niet voorzitter Dickey Vernig opende de middag, want zij maakt de wandeling naar Santiago de Compostella, maar Annet Eskes. Ze legde aan de gasten uit dat de Nationale Ziekendag veelal gehouden wordt op de tweede zondag in september, maar de afdeling RenScherWoude deed dat op donderdag. Het initiatief daartoe was in 1974 ontstaan tijdens het vijfentwintigjarig bestaan van De Zonnebloem. Het doel was: Nederland bewust maken van zieke en mindervalide mensen en contact met hen te maken. Een boodschap voor iedereen, niet alleen voor mensen die actief zijn bij De Zonnebloem.

Annet Eskes wees op het repertoire dat de dames van Twice a Lady, muziek uit de jaren 40/60 de aanwezigen zouden voorschotelen, zowel Nederlands als Engelstalig. Het duo Twice a Lady dat uit Driebergen en Deventer kwam, opende met Bei mir bist du schön van The Andrew Sisters. Ook When I was just a little girl van Doris Day werd gezongen, om daarna over te schakelen in het Hollands met het lied Je bent niet hip, om even later iedereen mee te nemen naar het strand aan de hand van Heel alleen aan het strand van Wim Sonneveld, gevolgd door Brandend zand van Anneke Grönloh. Sommige liedjes werden meegezongen door de aanwezigen.

Tussen de bedrijven door was er een drankje en hapje. Nummers die ook gezongen werden waren By, by love en Ome Jan van Willeke Alberti en Weet je nog wel die avond in de regen van The Ramblers. Het was aan de Costa del Sol of Ik heb je voor het eerst ontmoet, kende ook bijna iedereen. Er werd meegeklapt.