• Van links naar rechts hetty Deunk, Elsemiek van Roekel, Janske Hofman en Larissa Hartkamp

    Zeker Zichtbaar
  • Van links naar rechts hetty Deunk, Elsemiek van Roekel, Janske Hofman en Larissa Hartkamp

    Zeker Zichtbaar

'Lokale producten tegen kleine prijsjes'

SCHERPENZEEL Het hele dorp kan zaterdag 31 augustus weer met z'n allen met een kleedje en bord en bestek naar het park om gezellig te eten, te drinken en vooral elkaar te ontmoeten. Als extra feestelijk tintje voor deze vijfde editie heeft de organisatie ervoor gekozen om de dorpspicknick het thema flower power mee te geven.

Joke van der Heiden

Dit thema vinden zij passen bij de relaxte en ontspannen sfeer van PicknickValley. ,,Het is geen duur foodfestival, maar echt iets van ons dorp. De bezoekers kunnen genieten van wat Scherpenzeel te bieden heeft aan ondernemerschap en lokale producten tegen kleine prijsjes", legt Hetty Deunk, organisator vanaf het eerste uur, uit.

FLOWER POWER Het feestthema Flower Power komt terug in de aankleding van het park, welke onder andere verzorgd wordt door Platteland Anders en Huis ter Wheme. Net als andere jaren is er voor ouderen ook weer een speciaal terras. Passend in het thema komt er dit keer een vintage loungeset met oude banken en zelfs een eetkamertafel. Ook in het uitgebreide feestprogramma komt het thema terug. Zo is er onder anderen iemand die henna-tatoeages zet en is er een prijs voor de beste outfit. ,,Aan bezoekers die het leuk vinden, vragen wij om een feestelijk accentje in hun kleding aan te brengen binnen het thema flower power. Dat kan een bloem of een hoed zijn, maar ook een kledingstuk met bloemenprint of een flared broek", vertelt Elsemiek van Roekel.

DUURZAAMHEID De basis van het programma is verder ieder jaar gelijk. PicknickValley staat voor duurzaamheid en heeft als slogan 'lekker, leuk en lokaal'. De gerechten hebben een duurzaam en biologisch karakter. Chef Impie komt niet met bitterballen, maar met bietenballen. Piet's Broodjes serveert burgers in verschillende smaken. Ook de Kromme Hoek gaat voor duurzaam en biedt gamba's en kipsaté aan. Nieuwkomers Brasserie 1850 en Johan Kuiper gaan de bezoekers verrassen met een Poké Bowl en pizza op de Green Egg. Ook op het gebied van dranken is er een uitgebreid aanbod. Van fruitsmoothies van Bij Thomas, wijn en bier tot een limonadefabriek voor de kinderen.

PROFESSIONELER Dat de organisatie dit jaar echt stappen heeft gemaakt, is ook reden voor een feestje. ,,Het aanbod is breder en duurzamer en de organisatie professioneler. Bezoekers kunnen dit jaar niet alleen cash betalen, maar ook pinnen. Met de ontwikkeling van een eco drinkbeker met Picknickvalley bedrukking neemt het afval zelfs nog verder af. Ook zijn de openingstijden uitgebreid van 15.00 uur tot 20.00 uur.

Naast picknicken is er vanalles te doen. Er is onder andere een escape room van de Rotary en in het park is er boerengolf en zijn er voetbaldoeltjes. Ook is er een speurtocht naar de aan het park grenzende pluktuin van de stichting Parousie, waar kinderen broodjes kunnen bakken boven het vuur en geitjes kunnen knuffelen. Verder is er een bellenblaasmachine en muzikale omlijsting door oude bekenden van PicknickValley als Jane Travis, de band Niet Nixs en Caecilia.