• Cursist Digisterker

    Digisterker

Cursus: DigiD, wat kan ik ermee?

16-09-2019, 11:45 | Lezersnieuws | Marjon

Speciaal voor inwoners van Scherpenzeel organiseert de Bibliotheek de cursus: DigiD, wat kan ik ermee?

Organisaties zoals de Belastingdienst en de gemeente willen steeds meer zaken online met u regelen. U kunt daar gebruik van maken, door bijvoorbeeld uw belastingaangifte via de website van de Belastingdienst te doen. Ook kunt u bijvoorbeeld online uw huurtoeslag aanvragen. Dat is handig en bespaart u veel tijd en moeite. In deze cursus leert u hoe u dit kunt doen.

Wat leert u in de cursus?
Misschien bent u bang om iets verkeerd te doen. In de bibliotheek leert u in de DigiD-cursus stap voor stap te werken met de websites van de overheid. Voor het veilig regelen van uw overheidszaken heeft u DigiD nodig. In de cursus leert u DigiD aan te vragen en te gebruiken.

Docenten leggen het uit en helpen u. Door te oefenen leert u er zelf mee te werken. De sfeer in de cursus is ontspannen. In een kleine groep van cursisten bouwt u ervaring op en krijgt u meer zelfvertrouwen.

Waar en wanneer kunt u de cursus volgen?
De DigiD-cursus is uitsluitend voor inwoners van Scherpenzeel en vindt plaats in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 uur. U gebruikt in de cursus een computer van de bibliotheek. Ook krijgt u een werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen.

De cursus is op 4 maandagochtenden van 10.00 – 12.00 uur: 21 oktober, 28 oktober, 4 november en 11 november.

Aanmelden voor de cursus!
U kunt uzelf uiterlijk 7 oktober telefonisch aanmelden bij de bibliotheek op telefoonnummer 033 2773107. Vraag naar de DigiD-cursus. De kosten voor de cursus zijn € 15,-. Daarvoor krijgt u ook een werkboek.

Werkt u weinig met de computer? Dan heeft u misschien nog wat meer oefening nodig. Daarvoor heeft de bibliotheek de cursus ‘Klik & Tik’ voor beginners. De bibliotheek helpt u om de cursus te kiezen die bij u past.

Heeft u vragen?
Neem voor vragen contact op met de Bibliotheek Scherpenzeel. Tel. 033 2773107 of info@bibliotheekscherpenzeel.nl.