Overeenstemming over bouw gezondheidscentrum, appartementen en rijwoningen

RENSWOUDE De gemeente Renswoude en Frank van Woerden Vastgoed BV hebben dinsdag 15 december overeenstemming bereikt over de bouw van een gezondheidscentrum, tien (koop)appartementen en zes hoek- en rijwoningen als onderdeel van het Dorpshart Renswoude. Naar verwachting gaat de bouw 2016 van start.

De gemeente Renswoude is naar eigen zeggen blij dat het Dorpshart Renswoude met de bouw van het gezondheidscentrum en de woningen verder wordt ingevuld. Eerder was Frank van Woerden Vastgoed BV betrokken bij de ontwikkeling van het Rechthuis.

Het bouwplan van Frank van Woerden Vastgoed BV bestaat uit drie delen: Op de begane grond komt het Eerstelijns Gezondheidscentrum (ELGC) met een oppervlakte van 630 vierkante meter. In dit ELGC worden verschillende zorgpartijen gehuisvest, zoals de huisarts, de apotheek, Fysiotherapeut en dergelijke.

Op de eerste en tweede verdieping van het pand worden daarnaast tien koopappartementen gerealiseerd met een oppervlakte variërend van ongeveer 80 tot 125 viekrante meter.

Naast het ELGC worden tot slot zes hoek- en rijwoningen gebouwd.

De verkoop van de appartementen en woningen vindt begin volgend jaar, naar verwachting eind januari/begin februari, plaats. De omgevingsvergunning voor de realisering van het complex wordt binnenkort bij de gemeente Renswoude aangevraagd. Gemeente en projectontwikkelaar hopen dat 2016 kan worden gestart met de bouw van het gezondheidscentrum en de woningen.