• Oranjevereniging

    OVS

Optocht keert terug op Koningsdag Scherpenzeel

SCHERPENZEEL De optocht op Koningsdag is terug in het programma van Oranjevereniging Scherpenzeel (OVS). Een ander 'nieuw' onderdeel is het zoeken van paaseieren in het park van Huize Scherpenzeel op 15 april. ,,Voor mij een jeugdherinnering, die we nu nieuw leven inblazen", vertelt voorzitter Martin Brouwer enthousiast. Hij kijkt uit naar een mooi 'Oranjejaar'.

Uit een enquête bleek vorig jaar dat de leden van de Oranjevereniging voorstander zijn van de terugkeer van de optocht. Brouwer: ,,Op Koningsdag 2017 verzamelen we ons op het Plein 1940-1945 met kinderen op versierde fietsen of lopend. Dan gaan we in optocht naar het park voor de traditionele aubade. Tijdens het opstellen van de optocht geeft muziekvereniging Caecilia een mini-concertje. Uiteraard begeleidt Caecilia ons tijdens de optocht met muziek."

Doel van de OVS is om alle activiteiten van het dorp in het dorp te houden en in samenwerking met organisaties van het dorp. Zo organiseert de scouting diverse activiteiten tijdens Koningsdag en ook de jeugdbrandweer zet zich in. Andere verenigingen met een leuk idee nodigt Brouwer uit om zich te melden bij de OVS.

GRASMAAIERTREK In verband met de verbouwing van het Huis in de Wei is er dit jaar voor het eerst geen ringsteken om de vijver. Wel is er de traditionele bingo voor ouderen in Boschzicht.

Nieuw dit jaar is de grasmaaiertrek in het park. ,,Hier wordt een speciale baan voor aangelegd, zodat er geen schade aan het gras van het park wordt aangericht."

Midland FM vrolijkt Koningsdag muzikaal op, er is een Rad van Oranje met mooie prijzen en er is een roofvogelshow.

Op het Kidsplein kunnen kinderen zich vermaken met ponyrijden, knutselen, schminken en er is een kinderboerderij voor de kleinsten. Ook kunnen de Scherpenzeelse kinderen 's avonds meedoen aan de zogeheten lawaai-optocht. Hierbij gaat een optocht met kinderen door het dorp met zoveel mogelijk dingen die lawaai maken, zoals pannendeksels. ,,Vorig jaar regende het tijdens de lawaai-optocht, maar het enthousiasme van de kinderen was er niet minder om", herinnert Brouwer zich.

OVS houdt 4 mei de jaarlijkse dodenherdenking, dit jaar met medewerking van mannenkoor Schaffelaar en een bijeenkomst in de dorpskerk. ,,De traditionele en stemmige invulling trekt ieder jaar meer mensen". De kleedjesmarkt is vrijdag 5 mei in het park, 's avonds is er de fietspuzzeltocht door Scherpenzeel.

Alle activiteiten van de OVS kosten geld, dat mede door de leden wordt opgebracht. Extra blij is de OVS met het bedrag van 1.800 euro dat zij ontving van T&A van Es Makelaardij. Deze makelaarde doneerde vorig jaar voor iedere verkochte woning 15 euro aan de OVS.Voor actuele informatie over de Oranje-activiteiten kan men terecht op de website van de OVS, ovscherpenzeel.nl, Facebook en in het Oranje-boekje dat binnenkort huis-aan-huis wordt verspreid.