• Pixabay

Nog dit jaar knipperlichten op oversteekplaatsen

RENSWOUDE De provincie Utrecht gaat de geplande verbeteringen van vier voetgangersoversteekplaatsen op de provinciale weg (N224) in het dorp Renswoude versneld uitvoeren. Op een van de oversteekplaatsen vond vorige maand een zwaar ongeluk plaats. Het slachtoffer overleed twee weken later aan haar verwondingen. De vier oversteekplaatsen in het dorp krijgen nog dit voorjaar knipperlichten op een bord boven de weg. Voetgangers die willen oversteken kunnen die lichten eenvoudig inschakelen door op een knop te drukken.

ZICHTBAARHEID VERBETEREN De versnelde installatie van de knipperlichten gebeurt in nauwe afstemming met de gemeente Renswoude. Die had de provincie Utrecht daarom verzocht na een dodelijk ongeluk met een voetganger op een oversteekplaats vorige maand. In de gemeente leeft al langer bezorgdheid over de veiligheid van voetgangers en fietsers die de provinciale weg door het dorp Renswoude willen oversteken. De knipperlichten verbeteren de zichtbaarheid van de oversteekplaatsen.

GROOT ONDERHOUD IN 2020 De provincie Utrecht bereidt groot asfaltonderhoud voor aan de N224 in Renswoude, tussen Scherpenzeel en Veenendaal-De Klomp. Die werkzaamheden staan gepland voor het tweede en de derde kwartaal van volgend jaar. Daarbij is het de bedoeling om een aantal maatregelen te realiseren om de verkeersveiligheid en het fietsnetwerk te verbeteren. Daarbij gaat het onder andere om verbetering van de zichtbaarheid van de voetgangersoversteekplaatsen. Die bewuste maatregel wordt nu dus vervroegd en al dit voorjaar uitgevoerd. De overige werkzaamheden worden volgens planning volgend jaar uitgevoerd.