• Foto Rinus van Denderen

Nieuwe kinderburgemeester blijft nog even geheim

SCHERPENZEEL Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld bracht het goede nieuws ook al aan de gemeenteraad: Scherpenzeel krijgt een kinderburgemeester. Welke leerling uit groep 7 van een van de plaatselijke basisscholen het eervolle ambt voor een jaartje gaat vervullen blijft nog even geheim. De presentatie en installatie van de eerste kinderburgemeester van Scherpenzeel gaat plaatsvinden op donderdag 3 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur in De Breehoek.

Van Rhee-Oud Ammerveld vertelde dat er in totaal negen kandidaten op 'sollicitatiegesprek' zijn geweest bij de gemeente. ,,Het was een groepsgesprek, waarin alle kandidaten middels een pitch hebben aangegeven waarom zij graag kinderburgemeester willen worden. Daarnaast hebben we wat vragen gesteld en ook iets verteld over hoe het er bij de gemeente aan toe gaat en wat een burgemeester precies doet. Aan het eind van de bijeenkomst hebben we alle kandidaten een stembriefje gegeven waarop zij mochten aangeven wie zij de beste kandidaat vonden. Daarbij mochten zij natuurlijk niet op zichzelf stemmen. Degene met de meeste stemmen is vervolgens verkozen tot kinderburgemeester van Scherpenzeel.''

Burgemeester Van Rhee-Oud Ammerveld zegt terug te kijken op een hele leuke bijeenkomst. ,,Natuurlijk was het allemaal heel spannend voor de kinderen en ook best wel een beetje teleurstellend voor de afvallers, maar er kon er natuurlijk maar één verkozen worden. Voor de andere kinderen hadden we trouwens wel wat leuke cadeautjes verzorgd als aandenken aan een hele bijzondere middag. Dat werd erg gewaardeerd.''

Iedereen die bij de sollicitatieprocedure betrokken was, is gevraagd om de naam van de nieuwe kinderburgemeester geheim te houden zodat de bekendmaking daarvan tijdens de nieuwjaarsreceptie in De Breehoek voor iedereen echt een verrassing gaat worden. ,,Dat is voor de kinderen die het weten natuurlijk best lastig, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken'', aldus de burgemeester die ook al een apart gesprekje heeft gevoerd met haar toekomstige jonge ambtsgenoot.

Lang zal de samenwerking met haar jonge collega overigens niet duren nu Van Rhee-Oud Ammerveld op 15 januari vertrekt om een dag later als waarnemend burgemeester van Druten aan de slag te gaan.