• Vrienden van Huis in de Wei

Nieuwe Inrichting van de keuken van Het Huis in de Wei

SCHERPENZEEL De sterk verouderde keukeninrichting van woonzorgcentrum Huis in de Wei is onlangs volledig vernieuwd. Dat is mogelijk gemaakt door een gift van de Stichting Vrienden van Het Huis in de Wei.

,,Door verandering van de wetgeving op het gebied van zorg en wonen dreigde de keukenfaciliteit in het Huis in de Wei geheel te verdwijnen, omdat daarvoor geen subsidie van de overheid meer beschikbaar wordt gesteld', licht secretaris Carla van de Wetering- van den Berg van de stichting toe. ,,Dat zou buitengewoon jammer zijn, omdat het gezamenlijk gebruik van warme maaltijden als een uitermate belangrijk onderdeel wordt gezien van onderlinge sociale contacten en daarmee van het welzijn van de bewoners van Het Huis.''

Zorggroep Ena, die het beheer voert over de zorginstellingen Nieuw Avondrust in Voorthuizen, Ruimzicht in Barneveld, en Het Huis in de Wei in Scherpenzeel, had de stichting om hulp gevraagd.

,,Het is nu door de gift mogelijk geworden om voedingskundig volledig verantwoorde smakelijke maaltijden op moderne wijze en tegen beperkte kosten te bereiden. Daarbij wordt listig gebruik gemaakt van beperkte personele inzet, moderne apparatuur, maaltijdcomponenten, en dagverse producten die deels uit de regio komen. Een bijzondere faciliteit is dat personen van buiten Het Huis in de Wei, en met name senioren, ook gebruik kunnen maken van deze maaltijdvoorziening. Daarmee wordt tevens bereikt dat contacten tussen bewoners en 'personen van buiten' worden bevorderd.

De Stichting Vrienden van Het Huis in de Wei werd in 1988 opgericht met als doelstelling bij te dragen aan het welzijn van de bewoners van Het Huis in de Wei en hun verzorgers op gebieden waar financiering door de overheid niet beschikbaar is. In de loop der jaren heeft de Stichting vele zaken kunnen realiseren. Recente voorbeelden zijn de aanschaf van een duo fiets, een elektrisch aangedreven rolstoel, een stoellift, een piano, een zonnewijzer, een laptop, en een uitgebreide professionele natuurfotoserie van unieke plekken uit de omgeving. Meer informatie is te verkrijgen via wetering003@kpnmail.nl en telefoonnummer 06-38091213.