• Een impressie van CowValley 2017.

    Janneke Hek

Nieuw onderdeel bij CowValley

SCHERPENZEEL Al maanden oefenen de jonge deelnemers met hun kalf, zodat het netjes meeloopt en zich laat tonen aan de jury van CowValley.

Janneke Hek

Dit jaar is er zelfs een nieuw onderdeel, het zogeheten ‘showmanship’. Vier van de kinderen die een kalf voorbrengen, doen hieraan mee. ,,Overgewaaid uit Amerika en afgelopen herfst voor het eerst vertoond op een Zwolse keuring”, vertelt voorzitter Wim Wolfswinkel van Fokstudieclub Woudenberg die in samenwerking met de PJGU de CowValley organiseert.

WILLAERRUITERS Vrijdagavond 31 augustus vanaf 19.00 uur begint de keuring in de manege van de Willaerruiters. ,,Maar loop gerust vanaf zes uur, half zeven binnen. Er is genoeg te zien en te doen”.

ZENUWEN De dieren die gekeurd worden, zijn van dichtbij te bekijken. Het voorbrengen voor de jury zorgt de jonge voortbrengers weleens wat zenuwen. Ondanks het oefenen, blijft het een dier met een eigen mening. De jongste deelnemer met een kalf is vier jaar oud. Naast de jeugdronde zijn er later op de avond ook keuringen van vaarzen, pinken, middenklasse en oudere koeien. Met als doel een van de dierlijke deelnemers tot Miss CowValley 2018 te kronen.

WARMTE Het aantal dieren dat gekeurd wordt op uiterlijk is minder dan vorig jaar. ,,Door de warmte van deze zomer was men met andere dingen bezig dan met dieren klaarmaken voor CowValley. Gelukkig zijn er uiteindelijk toch een behoorlijk aantal dieren opgegeven”, aldus Wolfswinkel.