• Steunpunt Scherpenzeel

Muziektheaterstuk 'Dag Mama' in de steigers

SCHERPENZEEL Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de muziektheatervoorstelling 'Dag Mama'. Deze voorstelling is op woensdagavond 14 februari in Kulturhus de Breehoek in Scherpenzeel te zien en gaat over dementie: wat het is, wat het met iemand doet en hoe je ermee om kunt gaan.

Sociaal Team Woudenberg, Steunpunt Renswoude en het Steunpunt Scherpenzeel hebben deze voorstelling naar de Breehoek gehaald. De initiatiefnemers - Rianne van Ginkel, Mariska Bergstra, Greta Donselaar, Gerdine Gotink en Vico Duisings (foto) - noemen 'Dag Mama' een echte aanrader. ,,Doel van het stuk is naasten, professionals en geïnteresseerden om de wereld van dementie begrijpelijker en hanteerbaarder te maken. Hen te inspireren'', zegt Mariska Bergstra.

Centraal staat een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

,,De makers van de voorstelling zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Ze presenteren de belangrijkste en mooiste inzichten om het béste te kunnen geven, aan de mens met dementie én aan elkaar. Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn.''

De voorstelling vindt plaats op woensdag 14 februari om 19.00 uur in 'Kulturhus de Breehoek', inloop is vanaf 18.45 uur. Kaartjes kosten €22,50 en zijn verkrijgbaar bij Steunpunt Scherpenzeel, Cultuurhuis Woudenberg en Bibliotheek Renswoude.