• Muzikanten in spee in actie voor een stampvolle zaal.

    Adriaan Hosang
  • Alissa en Imke op blokfluit, de muziekjuf kijkt toe.

    Adriaan Hosang
  • Helemaal rechts de scholieren van beide basisscholen tijdens het kinderavondconcert.

    Adriaan Hosang

Muziek met instrumenten, eigen lijf en stem

RENSWOUDE Harmonievereniging Ons Genoegen heeft in de christelijke basisscholen De Borgwal en De Stifthorst muzieklessen gegeven. Dat gebeurde in de groepen 4.

Vrijdagavond gaven ze een het Kinderavondconcert en konden ze in gebouw 't Podium laten horen wat ze geleerd hebben. Zowel op de scholen als in muziekgebouw 't Podium werden die lessen gegeven. Het waren tweemaal drie lessen. De muzieklessen werden gegeven door Kirsten Versteeg, die zelf muzikant is bij Ons Genoegen. Tijdens de lessen heeft Kirsten de scholieren niet alleen kennis laten maken met de vereniging, maar ook met verschillende muziekinstrumenten en het plezier dat muziek maken met zich kan meebrengen. Door de kinderen werd ook zelf muziek gemaakt. Dat gebeurde met zelfgemaakte instrumenten, hun eigen lijf en hun stem. Op die manier werd de scholieren geleerd dat er veel meer mogelijk is met muziek dan ze misschien zelf wel hadden gedacht.

STAMPVOL Naast het concert van de scholieren maakte ook het leerlingenorkest en alle geslaagde AMV'ers van Ons Genoegen hun opwachting.

De stampvolle zaal kon genieten van tal van muzikale bijdrages van jeugdige muzikanten in spee, die graag wilden laten horen wat ze al konden of misschien nog moesten leren. Zo lieten Alissa en Imke, op blokfluit, Samenspel horen en toen Else had aangesloten klonk Hoedje van papier. Uiteraard waren er ook jongens die hun muzikale kennis ten toon spreiden en nadat Louise op blokfluit gespeeld had was het Harm die een zelf gecomponeerd stuk ten gehore bracht.