Mooie opkomst Pumps op Pluche

SCHERPENZEEL  De derde editie van Pumps op Pluche stond in het teken van de praktijk. CDA-wethouder Margo van de Fliert vertelde vorige week in huize Scherpenzeel hoe zij haar  pumps op het pluche in de lokale politiek zet. Een inspirerend verhaal van een vrouw in een mannenwereld.

 

In Nederland is het aantal vrouwen in de politiek laag vergeleken bij andere Europese landen. Zeker in de lokale politiek waar 21% van de burgemeesters vrouw is, 25% van de raadsleden en slechts 18% van de wethouders. De definitie van pluche vond Margo van de Fliert dan ook heel toepasselijk. ,,Pluche is fluweel op lange draden. Hier moet je met je pumps voorzichtig op lopen, want anders val je op je snufferd", aldus Van de Fliert. Dit gevoel herkende zij vooral bij de start toen zij zich twee keer zo hard moest bewijzen als vrouw. Nu is zij helemaal op haar plek.

 

Margo van de Fliert was eerder wethouder in de gemeente Voorhout. In die periode organiseerde de provincie Zuid Holland een traject om vrouwen in de politiek te coachen. Aan het publiek vertelde ze herkenbare verschillen tussen mannen en vrouwen. Volgens Van de Fliert hebben vrouwen echter veel kwaliteiten. Ze durven het alleen niet te verzilveren.Geraldine Slabbekorn en Marjolein Gardenier zijn de initiatiefnemers van Pumps op Pluche. Hoewel zij beiden actief zijn voor Democraten Scherpenzeel is het meer een netwerk voor Scherpenzeelse dames ter inspiratie en om je dromen te delen.

* Wil je weten wat de dromen voor Scherpenzeel van de wethouder zijn, lees dan de Scherpenzeelse Krant van dinsdag 16 juni.