• Kees Aalbers overhandigt de symbolische sleutel van de kota aan Wim en Anja van de Fliert.

    aalberswico
  • Plaatsing van de kota op de locatie Klein Gooswilligen in Scherpenzeel, in de vroege ochtend van zaterdag 14 december.

    aalberswico
  • Als blijk van waardering verraste Wim van de Fliert alle medewerkers van aalbers|wico met een doosje ‘zorgboerder-eitjes’.

    aalberswico

Zorgboerderij Groot Wagensveld krijgt Finse ‘kota’ cadeau

RENSWOUDE Sinds deze week kunnen bezoekers van zorgboerderij Groot Wagensveld terecht in een heuse ‘kota’, een grote houten blokhut in Finse stijl. Woensdagmiddag ontvingen Wim en Anja van de Fliert de sleutels van het gebouw uit handen van Kees Aalbers van metaalbedrijf aalbers|wico. Dit weekend was de kota al met groot materieel getransporteerd naar Klein Gooswilligen in Scherpenzeel, één van de drie locaties van de zorgboerderij. Op deze locatie verrijst volgend jaar ook een woonvoorziening, naast de reeds bestaande voorzieningen voor dagbesteding.

De kota was oorspronkelijk gebouwd ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van aalbers|wico in 2016. Het bedrijf was al een tijdje op zoek naar een nieuwe bestemming toen een medewerker het idee opperde om de kota aan Groot Wagensveld te schenken. Om ervoor te zorgen dat de zorgboerderij er zo lang mogelijk plezier van heeft, produceerde aalbers|wico ook de duurzame stalen constructie waarop de houten kota werd geplaatst. Voor het benodigde grondwerk en het vervoer van de kota vond aalbers|wico twee andere lokale bedrijven bereid tot het leveren van een bijdrage. G. Vlastuin Transport verzorgde het speciaal transport, waarvoor de hele route moest worden afgezet met het oog op de breedte van de kota. De firma Cees Boonzaaijer, eveneens uit Renswoude, nam het voorbereidende grondwerk voor haar rekening.

,,Dit verwacht je niet zomaar. Het is mooi dat ze aan ons denken en dat ze alles op deze manier verzorgd hebben”, aldus Wim van de Fliert, die vertelt dat het ook de bedoeling is om de kota te voorzien van water, licht en een kachel die ook door aalbers|wico beschikbaar wordt gesteld. ,,Dan hebben de kinderen en begeleiders het hele jaar door de mogelijkheid er gezellig te gaan zitten. Bijvoorbeeld om te knutselen, een spelletje te doen, iets te drinken of gewoon om even tot rust te komen.” 

Als blijk van waardering bracht Wim van de Fliert aalbers|wico en de twee andere betrokken bedrijven gisteren een grote partij ‘zorgboerder-eitjes’; voor alle medewerkers een doosje. Deze eieren, verwerkt door de mensen van de dagbesteding van Groot Wagensveld, zijn sinds kort te koop bij de Jumbo en Ekoplaza in Veenendaal en de Coop in Renswoude. Ook zijn ze te krijgen op de markt in Scherpenzeel, Renswoude, Zeist en Barneveld. Door het kopen van deze speciale eieren ondersteun je de realisatie van de Wilgenhoeve, de nieuwe woonvoorziening op de locatie Klein Gooswilligen.