• Scholen, horeca en sportclubs in Nederland zijn op last van de regering gesloten in de strijd tegen het coronavirus.

    Margreet Hendriks
  • Scholen, horeca en sportclubs in Nederland zijn op last van de regering gesloten in de strijd tegen het coronavirus.

    Margreet Hendriks

Scherpenzeel gelast alles af

SCHERPENZEEL Alle scholen, horeca en sportclubs in Nederland zijn op last van de regering gesloten in de strijd tegen het coronavirus. De sluiting duurt in elk geval tot en met 6 april. De gevolgen van de coronacrisis zijn ook in Scherpenzeel duidelijk merkbaar.

Margreet Hendriks


Bij het ter perse gaan van deze krant stond de teller van het aantal mensen dat positief is getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus, voor Scherpenzeel nog steeds op nul. Evenals in Renswoude.

RICHTLIJNEN VOLGEN Dit in tegenstelling tot veel andere plaatsen in de regio waar één of meer besmettingen zijn geconstateerd zoals Woudenberg, Amersfoort, Barneveld, Ede, Veenendaal en Utrechtse Heuvelrug. Volgens de laatste informatie van de VGGM (Veiligheid- en Gezondheidsregio Gelderland Midden) is het aantal besmette personen in Barneveld maandag gestegen van 2 naar 4. In Scherpenzeel zijn er echter nog geen patiënten bekend. Burgemeester Harry de Vries benadrukt dat hij een van de eersten is die door de GGD wordt geïnformeerd indien er sprake is van mogelijke besmettingen binnen de gemeentegrenzen. ,,Dat is tot nu toe gelukkig nog niet gebeurd. We houden we de situatie goed in de gaten en dringen we er bij iedereen op aan om de richtlijnen van de overheid te volgen.''

GESLOTEN ,,Zo hielden zondag de meeste kerken in Scherpenzeel hun deuren gesloten', vervolgt burgemeester Harry de Vries.
Ook de gemeente heeft alle openbare bijeenkomsten voor tenminste de komende twee weken afgelast, inclusief de gemeenteraadsvergadering die gepland stond voor aanstaande donderdag. Aan de medewerkers van het gemeentehuis is geadviseerd om zoveel als mogelijk thuis te werken en eventueel bezetting in shiftsverband te regelen. Medewerkers met lichte of ergere klachten van verkoudheid, keelpijn en/of koorts wordt dringend aangeraden om thuis te blijven.

Ook de openingstijden van het gemeentehuis worden aangepast. Het gemeentehuis zal dagelijks geopend zijn tot 12.30 uur en telefonisch bereikbaar blijven tot 16.30 uur.
Burgerzaken is ook geopend tot 12.30 uur (maandag tot en met donderdag). De Gemeentewinkel (sociaal team) annuleert tot 6 april de dagelijkse inloop van 08.30 tot 12.30 uur. Verder wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk digitaal of telefonisch contact op te nemen met de gemeente. Burgemeester De Vries wijst verder op het belang dat inwoners in de komende tijd goed de berichtgeving volgen over het virus. ,,Iedere dag kunnen er nieuwe richtlijnen volgen.''


Alle informatie is ook te vinden op www.scherpenzeel.nl/coronavirus. Ook is er een speciaal mailadres opengesteld voor vragen rondom de coronamaatregelen: volksgezondheid@scherpenzeel.nl