• Een alles zeggende tekst op één van de minitrekkers.

    Adriaan Hosang
  • Op een tempex plaat een duidelijke tekst.

    Adriaan Hosang
  • Scholieren met minitrekkers ondersteunen de acties van de boeren.

    Adriaan Hosang

Boeren krijgen steun van Renswoudse scholieren op minitractoren

RENSWOUDE Om de landelijke protestactie van de boeren te ondersteunen, kwamen op de christelijke basisschool 'de Stifthorst' in Renswoude tientallen scholieren vanochtend met hun minitractor naar school. Veel van die kinderen hadden daarvoor ook speciaal hun overall aangetrokken en een petje opgezet. Verschillende jonge demonstranten benadrukten hun steun met protestborden. De actie trok veel bekijks op het schoolplein, met name van ouders.

De protesterende miniboeren hadden hun trekkers voorzien van protestborden met teksten als  'Zonder onze boeren, hebben we geen eten', 'Zonder de boer wordt geouwehoer'en 'Zonder boeren geen patat'.

Het luidieke protest was bedacht door Sandra van de Grift en Sandra Verbeek, moeders van leerlingen van 'de Stifthorst'  ,,Nadat we dit idee hadden bedacht informeerden we bij de school en die reageerde meteen enthousiast. Via de app-groep van school bleek ook al snel dat andere ouders en kinderen ook mee wilden doen.''

Woensdagochtend kwamen veel scholieren op hun minitractor naar school. Leerlingen die van verder weg kwamen werden soms met de auto gebracht. Pa of ma haalde dan vervolgens de minitractor uit de achterbak, zodat de miniboer de actie alsnog kon ondersteunen.

In de klassen werd vanochtend extra uitleg gegeven over het hoe en waarom van de acties. De jonge steunbetuigers kregen speciaal vanwege hun actie worst, melk en eieren, gesponsord door Renswoudse boerenbedrijven. Voor thuis kregen de kinderen een brief en een sticker 'Hart voor Boeren' mee.

Op 'de Borgwal' in Renswoude waren het de moeders Janneke Kap, Helma Blaauwendraat en Birgit Wolleswinkel die aandacht vroegen voor de acties van de boeren. Dat deden ze via een traktatie. Die werd rond 10.30 uur op school uitgedeeld aan de kinderen.