• Voor de continuïteit van de Scherpenzeelse Krant.nl is alle steun nodig.

    BDUmedia

‘Steun de lokale nieuwsvoorziening’

SCHERPENZEEL Bewoners die elkaar via de Scherpenzeelse Krant.nl in de coronacrisis een hart onder de riem steken. En redactionele verhalen in de krant en op de websites met een oproep om lokale ondernemers te steunen.

Het zijn slechts een paar voorbeelden van de belangrijke verbindende rol van een lokale krant, naast het brengen van nieuws- en achtergrondverhalen. Juist ook in deze crisis. We merken aan de vele positieve reacties en de sterk stijgende bezoekcijfers van onze website dat lezers dit enorm waarderen.

We zijn als redactie erg blij met de steun van onze trouwe abonnees én met de komst afgelopen weken van tientallen nieuwe abonnees van de Scherpenzeelse Krant.nl.

VERHALEN Die steun hebben we hard nodig, want ook wij zijn gedupeerd door de crisis. Lange tijd konden we de kosten voor journalisten, die de verhalen maken voor krant en website, maar ook de kosten voor het drukken en verspreiden van de krant, compenseren door abonnee- en advertentie-inkomsten.

De advertentie-inkomsten lopen al langere tijd terug en door de coronacrisis zijn ze ineens met tientallen procenten gedaald. Logisch, want veel bedrijven verkeren in financieel zwaar weer. Dit geldt ook voor ons. Zoals eerder gemeld komt het voortbestaan van de Scherpenzeelse Krant.nl zelfs in gevaar.

PASSIE Juist omdat de impact van corona zo dichtbij komt, weten we hoe lastig het is om thuis te werken, je bedrijf te moeten sluiten of niet meer uit te kunnen gaan. Als redactie schrijven we meer dan ooit over actuele onderwerpen in onze samenleving en brengen we boeiende interviews met plaatsgenoten. Dat is onze passie, we zijn betrokken bij alles wat er in onze omgeving speelt en we volgen kritisch de lokale politiek.

Het doet ons goed dat lezers elkaar via krant en website informeren en met elkaar in contact komen. Bijvoorbeeld door in deze crisis hulp te bieden, maar ook via aankondigingen van evenementen en activiteiten. Dat laatste ligt grotendeels tijdelijk stil, maar de coronacrisis gaat voorbij en dan zal de plaatselijke agenda zich snel vullen. De Scherpenzeelse Krant.nl wil in goede en slechte tijden hét lokale platform zijn voor inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen.

VOLOP SCHRIJVEN Een goede en betrouwbare lokale nieuwsvoorziening is dus níet gratis. Voor de continuïteit van de Scherpenzeelse Krant.nl hebben we alle steun nodig. Niet alleen van bedrijven die adverteren, maar ook van de inwoners van Scherpenzeel.

Als tegenprestatie blijven wij volop schrijven over belangrijke politieke besluiten, markante inwoners, het bloeiende verenigingsleven, 112-nieuws, culturele activiteiten en opvallende plaatselijke gebeurtenissen. Als abonnee kun je álle verhalen lezen, zowel in de krant als op de website.

ABONNEMENT Steun ons en neem een abonnement. Of geef een abonnement cadeau aan iemand.  Dat kan al voor iets meer dan een euro per week, klik hier. Alvast bedankt.