• Archief BDUmedia

Lintje voor twee Woudenbergers

WOUDENBERG Burgemeester Titia Cnossen heeft dinsdag, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Marinus Wolfswinkel uit Woudenberg. Cornelis de Snoo kreeg op dezelfde dag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door Minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert. ,,Met trots reik ik elk jaar de Koninklijke Onderscheidingen uit, het is mooi dat we op deze manier onze waardering kunnen uiten", aldus burgemeester Cnossen.

Marinus Wolfswinkel (61) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere verdiensten als trainer, scheidsrechter, coach en bestuurslid van Volleybalvereniging Woudenberg. Vanaf de oprichting van de volleybalvereniging in 1972 is de heer Wolfswinkel zeer betrokken geweest bij de vereniging. Door zijn bijdrage aan de volleybalvereniging zorgt hij ervoor dat ruim 180 Woudenbergse leden nog steeds plezier kunnen beleven aan de volleybalsport.

Cornelis de Snoo (57) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau met zwaarden vanwege zijn bijzondere verdiensten als Luitenant-kolonel bij de Koninklijke Landmacht, als bestuurslid en vrijwilliger bij Stichting Zaalvoetbal Organisatie de Camp, als coach van een voetbalteam, als bestuurslid van Stichting Jeugdwerk Woudenberg, als commissielid Slowakije bij de hervormde gemeente, als voorzitter van Autohobbyclub Soesterberg en als vrijwilliger en lid van de oudercommissie bij Stichting Bijtelshof.