Leerlingen planten bomen langs de Grift

WOUDENBERG Leerlingen van groep 8 van de Wartburgschool en de Griftschool planten woensdagochtend wilgenstaken langs de Grift, ter hoogte van de J.F. Kennedylaan, op de Nationale Boomfeestdag. De leerlingen van de Wartburgschool gaan van 9.00 tot 10.00 uur de handen uit de mouwen steken. De leerlingen van de Griftschool volgen van 10.30 tot 11.30 uur. Wethouder Gijs de Kruif is deze ochtend ook aanwezig om de eerste boom te planten.

Gijs de Kruif: ,,Samen met de Imkervereniging Scherpenzeel/Woudenberg hebben we bewust gekozen voor de aanplant van wilgenstaken langs de Grift. Zo sluiten we aan bij het thema van dit jaar: 'Bomen en Water'. Bovendien kunnen we meteen genieten van een mooie wilgenrij langs de Grift. Als gemeente vinden we het belangrijk dat jongeren vroeg betrokken worden bij de natuur en milieu. Ik ben daarom ook trots op het feit dat de Woudenbergse jongeren hun steentje bijdragen in het dorp, door het planten van deze bomen."

KIEZEN VOOR BOMEN Dit jaar is het thema van de Nationale Boomfeestdag 'Bomen & Water'. Water is niet alleen een eerste levensbehoefte voor mensen, maar ook voor de natuur; zonder water is er geen leven. In een gezonde natuur spelen bomen een belangrijke rol, want bomen houden met hun wortels namelijk de grond vast en nemen overtollig regenwater op. Daarnaast zijn bomen voor insecten een belangrijke leverancier van stuifmeel en nectar. Vooral bijen zijn afhankelijk van bloeiende wilgen. Het planten van bomen is dus goed voor de waterberging en waterbeheersing. Het thema 'Bomen & Water is ook gekozen vanwege de Waterschapsverkiezingen die ook op dezelfde dag plaatsvinden.

* Foto is van boomfeestdag vorig jaar.