• Joke van der heide

Laatste Kuierpad is ´echt een pareltje´

SCHERPENZEEL Onder begeleiding 's morgens vroeg wandelen langs bijzondere en meestal onbekende plekken rond Scherpenzeel. Dat was voor Dick Geurts het doel om het Kuierpad te organiseren. Na zoveel jaar is het 22 april tijd voor een wandeling langs het laatste ´pareltje in onze omgeving´.

Joke van der Heide

 

NIEUWE ROUTES ,,Dit is echt een prachtige route. We lopen van Kolfschoten via Klein Moorst naar boerderij De Haar en komen langs een gebied met wel honderd jaar oude coniferen. Ik vind het een mooie afsluiter", vertelt Dick Geurts.

Ieder jaar was Dick Geurts bij het uitzetten van het Kuierpad op zoek naar nieuwe routes, via plekken die de meeste deelnemers nog nooit hadden gezien.

Na zoveel jaar kan hij de veelal trouwe deelnemers niet meer genoeg nieuws bieden. Tijd om ermee te stoppen, vindt hij. Dat biedt ook weer mogelijkheden voor nieuwe dingen.

Deze laatste keer wordt de wandeling gehouden onder begeleiding van de heer Jansen. Hij is bioloog en zal meer vertellen over de plantjes langs de route en wat je hiermee kunt doen voor je gezondheid. Geurts: ,,Vorig jaar liep hij mee als deelnemer. Hij viel op met zijn uitgebreide kennis over de vele planten en hun uiteenlopende genezende werking. Ik zei toen al dat ik hem nog wel eens zou benaderen en ben blij dat hij dat dit jaar de wandeling begeleidt."

EIEREN MET SPEK De wandeling is ongeveer tien kilometer lang en duurt drieëneenhalf uur. Onderweg wordt door de vrijwilligers van Platteland Anders op de deel een stevig ontbijt van eieren met spek geserveerd. De kosten zijn 5 euro per persoon en moeten contant betaald worden. Aanmelding voor de wandeling kan tot en met 20 april bij de VVV Scherpenzeel. Starten en verzamelen is om 6.30 uur met de fiets of auto bij De Breehoek.

Stoppen met het Kuierpad betekent voor Dick Geurts niet stoppen met wandelen.

,,Wandelen is voor mij het mooiste wat er is. Je hebt contact met de grond waarop je loopt, je hebt de tijd om stil te staan bij wat je ziet, je proeft als het ware de omgeving en voelt de stilte. Dit alles kan je beleven in onze prachtige omgeving van Scherpenzeel."