• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Kinderboekenweek van start op scholen in Woudenberg

WOUDENBERG 'Raar, maar waar.' Dat is het thema van de Kinderboekenweek 2015 die woensdag van start ging. Bij dit thema staan natuur, wetenschap en techniek centraal. Ook bij de Koningin Julianaschool ging men van start met de Kinderboekenweek.

Er zijn voor elke leeftijdscategorie boeken uitgekozen die bij het thema horen en die de nieuwsgierigheid van kinderen stimuleren. Van nature stellen kinderen veel vragen over de wereld om hen heen en in boeken zijn veel antwoorden te vinden. Ook is er een liedje van Kinderen voor Kinderen bij dit thema en zijn er veel activiteiten en ideeën voor scholen en bibliotheken bedacht rond proefjes doen en uitvindingen bedenken.

De Julianaschool startte de Kinderboekenweek met een voorleesochtend in alle groepen. De kinderen mochten in pyjama naar school komen en een kussen en knuffel meenemen. Zo konden ze heerlijk liggen of zitten luisteren naar de voorleesverhalen van de leerkrachten die zelf ook in pyjama en zelfs met slaapmuts gekomen waren. Er waren opvallend veel 'onesies' te zien. De kinderboekenweek wordt er afgesloten met voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd.

GRIFTSCHOOL Ook op de Griftschool was er een feestelijke start van de Kinderboekenweek: enkele leerkrachten verzorgden voor alle kinderen van de school een voorstelling over een professor die allerlei uitvindingen deed. In alle klassen wordt er deze week gewerkt over het thema 'Raar, maar waar'. In de hal stond een uitgebreide boekentafel. Het zwerfboekstation in de school werd weer van nieuwe boeken voorzien. In de bibliotheek is er woensdagmiddag 14 oktober een voorleesmoment.