• Kerstpraise

    CGK de Open Hof

Kerst Praise met Zandtovenaar in CGK De Open Hof

SCHERPENZEEL Christelijk Gereformeerde Kerk De Open Hof houdt zondag 18 december de Kerst Praise in De Breehoek. Reserveren van de (gratis) kaarten kan vanaf zondag 4 december.

Janneke Hek

De kerk brengt de boodschap van kerst op een laagdrempelige manier. Met medewerking van Gert van de Vijver, ook wel de Zandtovenaar genoemd, en het koor Forever Worship biedt de Kerstpraise voor de vijfde keer een afwisselend programma. Mark van Vugt en Agnes IJmker zijn nauw betrokken bij de Kerst Praise.

ZANDTOVENAAR ,,De Zandtovenaar hadden we in 2015 ook bij onze Kerst Praise maar dit jaar wil hij graag werken op onze muziek, dat is bijzonder. Vorig jaar nam hij zijn eigen muziek mee. Doordat hij merkte hoe goed onze band en zangers zijn, wilde hij dit jaar graag met ons samenwerken. Dit jaar staat hij op het podium, vorig jaar ervoor, hierdoor konden sommige mensen minder goed ervaren hoe bijzonder hij tovert met zand", vertelt IJmker. Onlangs hebben Van Vugt en IJmker de Zandtovenaar gesproken via Skype om de laatste details te bespreken.Tijdens de Kerst Praise ondersteunt de Zandtovenaar de gezongen liederen met het uitbeelden van elementen uit het Kerstverhaal.

TWEE DIENSTEN De belangstelling is ieder jaar zo groot dat er gekozen is voor twee diensten. ,,Dan nog zullen we misschien mensen moet teleurstellen. Er is per voorstelling plaats voor 600 mensen", zegt Van Vugt. De Kerst Praise is zondag 18 december om 16.30 en om 19.30 uur. De zaal gaat een half uur van tevoren open. Het koor Forever Worship onder leiding van Marcel Koning is ook aanwezig bij de KerstPraise. De vaste zangers en zangeressen van de Open Hof mogen voor deze gelegenheid meezingen met Forever Worship. ,,Een mooie samenwerking, waar de zangers veel van kunnen leren", zegt IJmker, die ook dit jaar de presentatie voor haar rekening neemt.

PRAISE PLUS De Kerst Praise is ontstaan uit de maandelijkse zangdienst Praise Plus. ,,Ongeveer vijftien jaar geleden ontstond binnen onze gemeente de Praise Plus. Daarbij zingen we maandelijks, op zondagavond, met elkaar. De Praise Plus is bedoeld voor de eigen gemeente, maar ook zeker voor mensen van buiten", vertelt IJmker. Zij is één van de vaste zangeressen bij deze diensten.

KERST PRAISE Na acht jaar was er een opvolgingsprobleem van de band en sommige zangers. Een periode van twee jaar Praise Plus met ingehuurde band of zangers volgde. Tot vijf jaar geleden de eerste Kerst Praise-bijeenkomst ontstond. ,,De zaal zat vol met enthousiaste mensen, van binnen en buiten onze gemeente. We besloten ieder jaar een KerstPraise te houden en maandelijks een Praise Plus. We groeiden in kwaliteit, met beter beeld, geluid en licht. Er ontstond een flow waar veel mensen aan wilden meedoen" vertelt Van Vugt.

Meer informatie op www.kerstpraise.nl. Vanaf zondag 4 december rond het middaguur, zijn op deze website gratis kaarten te reserveren. Reservering is nodig.