• Wethouder Arnout Wijs bedankt de eerste groep SWO-vrijwilligers voor hun inzet, tijdens een lunch in de bieb in Renswoude

    Adriaan Hosang
  • De eerste groep SWO-vrijwilligers geniet van een lunch in de bieb in Renswoude

    Adriaan Hosang

Inzet SWO vrijwilligers gewaardeerd

RENSWOUDE/SCHERPENZEEL Om de vele vrijwilligers die actief zijn binnen de Senioren Welzijns Organisatie (SWO) Scherpenzeel/Renswoude te bedanken voor hun inzet wordt er de komende vier weken op donderdagmiddag een lunch georganiseerd in de bibliotheek in Renswoude.

Nadat Emy van Vliet- Waaijer de aanwezigen welkom had geheten op deze eerste SWO-lunch voor vrijwilligers kreeg wethouder Arnout Wijs van Renswoude het woord.

AFSPIEGELING Arnout Wijs wees erop dat de gemeente grote waardering heeft voor het vele en ook belangrijke werk dat vrijwilligers voor SWO doen. Nu ontvangen we eerste groep vrijwilligers voor een lunch, het is slechts een kleine afspiegeling van de grote groep die actief is. "Ja, het gaat goed die samenwerking tussen Scherpenzeel en Renswoude". Wijs was van mening dat men dat zo moest houden.

NUTTIG WERK Terwijl de dames Van Vliet, Hulst en Nieboer druk bezig zijn met het inschenken en serveren van de courgettesoep, gemaakt door ouderenwerker Martine van Garderen, die helaas vanwege een cursus verstek moest laten gaan, wil wethouder Arnout Wijs nog wel even wat meer over SWO en zijn vrijwilligers kwijt. ,,Die vrijwilligers doen echt heel veel nuttig werk. Men doet dat vooral voor oudere mensen en vergeet niet het aanbod aan activiteiten bij SWO is ook bijzonder groot. Renswoude hecht veel waarde aan de inzet van de vrijwilligers".

ONDERONSJES Als iedereen genoten heeft van de courgettesoep kunnen de vrijwilligers kiezen uit melk of karnemelk en staan de broodjes, beleg en een salade klaar voor de vrijwilligers. Genietend van die lunch blijkt er nog genoeg tijd over voor onderonsjes en worden nieuwe contacten gelegd.

Tot slot is er een mandarijn. Mevrouw Van Leerdam bedankte de organisatie voor deze 'leuk opgezette, lekkere lunch'. Emy van Vliet bedankte de aanwezigen en in bijzonder Riane Hulst en Jannie Nieboer die haar bij deze lunch ter zijde hadden gestaan.