• Wethouder Hans van de Pol richt zich tot de aanwezigen

    Adriaan Hosang
  • Rinus van Bommel SWO aan stoot en Hans van de Pol kijkt toe

    Adriaan Hosang

Inloop- en ontmoetingspunt in bibliotheek geopend

RENSWOUDE Wethouder Hans van de Pol (CDA) en Rinus van Bommel, voorzitter van de Senioren Welzijn Organisatie (SWO) Scherpenzeel/Renswoude, verrichtten op dinsdag 4 oktober de officiële opening van het inloop- en ontmoetingspunt in de bibliotheek aan de Van Reedesweg in Renswoude.

Zij deden dat door het maken van de eerste caramboles op het biljart. Voor het zover was wees Hans van de Pol erop dat de tijd dat je alleen naar de bibliotheek ging om een boek te lenen als een poosje achter ons ligt. ,,De bibliotheek wordt steeds meer een ontmoetingsplek voor jong en oud. In die bibliotheek kan je naast boeken ook e-books, tijdschriften dvd's et cetera lenen, maar er is ook het tabletcafé, op vrijdagmiddag de Zoute Inval, er worden muzieklessen gegeven, er is een VVV-post en er worden lezingen gegeven. Steeds meer mensen begrijpen dat je geen lid van de bibliotheek hoeft te zijn om hier binnen te lopen. Men kan hier koffie drinken en een krantje lezen.

Ook als gemeente´´, zei Van de Pol, ,,maken we steeds meer gebruik van de ruimte in de bibliotheek, voor allerlei hulp en ondersteuning aan de inwoners. Denk bijvoorbeeld aan het spreekuur van SWO. Binnenkort gaat ook de formulierenbrigade hier van start.´´ Hij wees er verder op dat in het ontmoetings- en steunpunt voor vrijwilligers en mantelzorgers dat officieel in gebruik is genomen, diverse activiteiten worden opgezet. Zoals een spreekuur, een mantelzorgcafé en een seniorenrestaurant. ,,De eerste proeverij, met zo'n dertig senioren was een succes´´ stelt Van de Pol vast. Hij wees ook op het sinds deze week geplaatste biljart, dat is overgenomen van het Huis in de Wei. SWO-voorzitter Rinus van Bommel was blij was met de goede bestemming van het biljart. ,,Door jullie is inmiddels gezorgd voor een nieuw biljartlaken, maar een set nieuwe ballen is ook niet voor z'n tijd´´, merkte hij op. Ouderenwerkster Rianne van Ginkel van de SWO ging in op de start van het seniorenrestaurant. ,,We denken erover na hoe men dit kan vormgeven. Hebt u suggesties, wij houden ons aanbevolen, via telefoonnummer tel.06-51647525.´´