Informatieavond over speelplaatsen in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL De gemeente Scherpenzeel houdt dinsdag 19 mei een informatieavond over speelplaatsen in het dorp. De gemeente gaat hiervoor nieuw beleid ontwikkelen en wil de mening van burgers daarin betrekken. De informatieavond start om 19.30 uur in De Breehoek en duurt tot 21.30 uur.

De gemeente hoort graag wat de aanwezigen vinden van de huidige speelvoorzieningen in Scherpenzeel. Voorzien deze in de behoefte van kinderen van verschillende leeftijden? Welke toestellen zijn populair en welke niet? Hoe komt dit en wat kan hieraan verbeterd worden?

Bij het opstellen van het nieuwe speelplaatsenplan houdt de gemeente rekening met enkele uitgangspunten. Bijvoorbeeld dat nieuwe speeltoestellen van duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal gemaakt zijn. Daarnaast vindt de gemeente het belangrijk dat speeltoestellen kinderen stimuleren om actief bezig te zijn, een natuurlijke look hebben en passen in het 'natuurlijk spelen-concept'. ,,Hiermee bedoelen we: spelen in de natuur en met de natuur. Hoe denkt u hierover? En welke locatie zou volgens u hiervoor geschikt kunnen zijn'', aldus de gemeente.

AANMELDEN Belangstellenden zijn welkom op de informatieavond. Aanmelden kan tot uiterlijk 12 mei via secretariaat@scherpenzeel.nl of 033-2772324.