• Joke van der Heide

Hip picknicken in het park

SCHERPENZEEL  Op zaterdag 3 september vindt de derde editie van PicknickValley plaats in het park van Huize Scherpenzeel. Een niet meer weg te denken dorpsevenement voor en door elkaar, waarbij de bezoekers genieten van wat Scherpenzeel te bieden heeft aan ondernemerschap, lokale producten en dit jaar ook creatieve activiteiten.

 

Joke van der Heide

Picknicken is hip en wordt op steeds meer plaatsen georganiseerd. Met de organisatie van PicknickValley liep Scherpenzeel twee jaar geleden voorop en heeft gekozen voor een eigen dorpse invulling. Volgens organisatoren Bianca Rikels en Hetty Deunk is PicknickValley één keer per jaar de ontmoetingsplek voor jong en oud. Rikels: ,,Het is leuk om te zien hoe oude bekenden elkaar in ons mooie park weer tegen komen en even samen op een kleedje kruipen om bij te praten. PicknickValley is echt dorps, relaxed en voor iedereen" Bewust kiest de organisatie voor een niet commercieel karakter voor het evenement. Voor de lokale hapjes en drankjes worden kleine prijsjes gevraagd. ,,Voorop staat het samen genieten. Ons thema is en blijft niet voor niets 'leuk, lekker en lokaal", voegt Rikels toe.

 

LEUK De organisatie blijft in beweging en wil ieder jaar nieuwe elementen toevoegen aan het succesvolle evenement. Dit jaar is gekozen voor meer creatieve activiteiten. De Hertog van Gelre heet iedereen persoonlijk welkom en vertelt over de historie van zijn landgoed en het dorp. De brandweer organiseert waterspelletjes aan de andere kant van de vijver. De bibliotheek komt voorlezen. Active, Fit & more zorgt voor de nodige beweging in het park en de Scherpenzeelse coverband Niet Nix treedt op. Het tweedehands boekenwinkeltje Uilskuiken heeft alvast boeken beschikbaar gesteld om als zwerfboek aan te bieden. Bezoekers mogen een boek meenemen en het weer doorgeven als zij het gelezen hebben en op het veld naast het kasteel zal ijssalon La Bertho's een hete luchtballon als demo opstellen. Ook dit jaar kunnen kinderen weer cup cakes versieren bij het team van Loge in huis en is het schminkteam van Happy Kids weer actief.

 

LEKKER EN LOKAAL 'Wat van ver komt, is lekker' luidt een bekend spreekwoord. Daar is de organisatie het niet mee eens. De meeste deelnemers aan PicknickValley zijn dan ook dorpsgenoten en lokale horecaondernemers. Rikels: ,,Kiezen voor lokale producten is duurzaam en helemaal als deze ondernemers duurzaamheid ook nog eens een warm hart toedragen." Het wordt dus net als voorgaande keren genieten van heerlijke lokale gerechtjes. Nieuw zijn De Kleine Hope met sap en limonade, de jongens van Ribs & Lobster en Lagerweij Kaas en Lekkernij. Verder zijn er veel oude bekenden van de partij  Zo staat Wat maak je menu er met dippers en stoer brood.

Tot slot vertelt Rikels trots dat de organisatie nieuwe kleine lokale sponsoren heeft gevonden ter compensatie van extra gemeentelijke kosten. PicknickValley leeft meer dan ooit in Scherpenzeel, maar zo stelt Rikels: ,,Het succes wordt uiteindelijk bepaald door de gasten. Dus kom met velen."

 PicknickValley: zaterdag 3 september van 14.00 tot 18.00 uur.