• Adriaan Hosang
  • Jong en oud genoot van de high tea en de spelletjes.

    Adriaan Hosang

High tea 'goed voor contact tussen ouders en kinderen'

RENSWOUDE Ze hadden zelf de uitnodigingen gemaakt en samen met hun ouders ook een keur aan gerechten om er voor opa's en oma's en andere belangstellenden een hele lekkere maar ook gezellige High Tea van te maken.

De kinderen van groepen 4 en 8 van christelijke basisschool De Stifthorst hadden alles uit de kast gehaald om er een succes van te maken en dat is hen uitstekend gelukt.

SPELLETJES ,,Vorig jaar hebben we de high tea voor de eerste keer georganiseerd'', vertelt directeur Rick Perfors.

,,De opzet was enorm was aangeslagen en daarom hebben we besloten om dat dit jaar weer te doen. De leerlingen van groep 4 zorgen voor de spelletjes.''

De aanwezigen konden ook nog spelen, terwijl ze aan het genieten waren van een de vele gerechtjes die men had weten te fabriceren. De aanwezigen hoefden niet te eten, maar konden ook samen met de scholieren even een spelletje doen, zoals mens ergens je niet, monopoly, rummicup, ganzenbord of schaken.

De leerlingen van groep 8 ontvingen tijdens de high tea de gasten, die ze ook bedienden.

HARTIGE HAPJES De high tea was bedoeld voor senioren. Zij konden onder het genot van een kop koffie of thee genieten van allerlei zoete en hartige hapjes. Het was duidelijk dat de scholieren, waarschijnlijk zo af en toe wel geassisteerd door een vader of moeder, er echt iets bijzonders van gemaakt hadden. Er was veel te kiezen. Tijdens de high tea was iedereen bezig, met of het de hapjes en drankjes of de verschillende spelletjes.

Directeur Rick Perfors: ,,Zo'n High Tea is ook goed voor het contact tussen ouders en kinderen". Duidelijk was dat ook zij er plezier in hadden om de aanwezige senioren iets lekkers voor te schotelen terwijl ze aan de andere kant ook genoten van het samen spelletjes doen. ,,Het was een lekkere, leuke en geslaagde middag, zeker voor herhaling vatbaar.''