• Martijn Barzilaij
  • Kevin Verkruijssen
  • Kevin Verkruijssen
  • Foto door Igor Roelofsen

Henschotermeer dicht tijdens Brothers Open Air

WOUDENBERG Tijdens de derde editie van het dancefeest Brothers Open Air, op zaterdag 22 augustus, is recreatieterrein Henschotermeer gesloten voor overig publiek.

,,Het Henschotermeer is een geweldige plek voor een dancefestival. Je waant je er meteen op een exotische bestemming", legt een woordvoerder van festivalorganisatie XSENSE uit. ,,Maar uit veiligheidsoverwegingen kunnen we het Henschotermeer deze dag niet voor reguliere recreatie open houden." Vanaf zondag is een ieder weer welkom om van het strand en meer gebruik te maken.

Al twee jaar lang wordt het tropische Henschotermeer gebruikt als een van de meest bijzondere festivallocaties van Nederland. In 2013 bracht het festival Brothers Open Air voor het eerst populaire house naar dit strand en raakte binnen korte tijd volledig uitverkocht. Ook het jaar daarop bleek het festival  succesvol te zijn, met een verdubbeling van het aantal bezoekers. Op zaterdag 22 augustus aanstaande zal het festival voor het eerst midden in de zomer plaats vinden. Deze dag zullen duizenden Brothers Open Air bezoekers volledig uit hun dak gaan. Zij worden bijgestaan door over het water scherende lasershows en headliners als Headhunterz, Quintino, Vato Gonzalez, Jay Hardway, La Fuente en meer.

Het festival is nog niet uitverkocht, er zijn nog een kleine 1000 tickets beschikbaar. Tickets zijn te koop voor 32,50 euro per stuk via de website van Brothers Open Air.