• Margreet Hendriks

Grote Kerk en Koetshuis openen deuren op zaterdag 18 mei

SCHERPENZEEL De Hervormde gemeente en Oud-Scherpenzeel verzorgen op zaterdag 18 mei van 13.00-17.00 uur gezamenlijk twee activiteiten waarbij de Hervormde Kerk centraal staat.

Geïnteresseerden kunnen 's middags in de Grote Kerk zien wat er tot nu toe in het kader van de restauratie van de kerkvloer is gebeurd. De bezoekers worden bijgepraat over de resultaten van het archeologisch onderzoek en het speurwerk met een metaaldetector. Meerdere vondsten worden tentoongesteld, en u ook de grafkelder en een grafsteen uit de zeventiende eeuw zijn te zien: de meest spectaculaire ontdekkingen tijdens de restauratie.

Tegelijkertijd is er in het documentatiecentrum van Oud-Scherpenzeel in 't Koetshuis aan de Burgemeester Royaardslaan een foto-expositie over de Grote Kerk ingericht met afbeeldingen van het interieur en het exterieur van de kerk door de jaren heen. Bezoekers kunnen er onder het genot van koffie of thee bladeren in fotoalbums of op de computer meer dan vijfentwintigduizend foto's digitaal doorzoeken. Ook voor genealogisch onderzoek, het bekijken van oude voorwerpen en zelfs een oude maquette van de Grote Kerk kunnen belangstellenden die middag bij Oud-Scherpenzeel terecht.