• Janus Visser/BDU

Griepprikactie bij huisartsen Woudenberg

WOUDENBERG Elk jaar krijgt één op de tien mensen griep. Sommige mensen lopen meer kans op complicaties als ze griep krijgen. Dat geldt vooral voor mensen van 60 jaar en ouder, mensen met een hart- of longziekte en mensen met suikerziekte. Ook voor nierpatiënten en mensen met weinig afweer door ziekte of een medische behandeling zoals chemotherapie kunnen de gevolgen van griep ernstiger zijn.

Mensen die tot bovengenoemde groepen horen, krijgen van hun huisarts een oproep voor een griepprik. De Woudenbergse huisartsen hebben de volgende data gepland: dinsdag 3 november van 17.00 tot 18.00 uur en donderdag 12 november van 18.30 tot 19.30 uur.

Patiënten van huisartsenpraktijk De Schans worden verwacht in de praktijk op Schans 28 (in het multifunctioneel centrum), patiënten van de huisartsenpraktijken De Zandbloem en Tan & De Jong kunnen terecht in de praktijken aan de Prinses Christinastraat. De huisartsen verzoeken iedereen dringend om de oproepkaart/-brief mee te nemen en zich te houden aan bovengenoemde data en locaties.

Mocht u geen oproep hebben gekregen, terwijl u wel behoort tot de zogenaamde risicogroepen, of als u voor eigen rekening een vaccinatie wilt hebben, dan kunt u contact opnemen met uw eigen huisartsenpraktijk. Reageren kan ook via de website van de desbetreffende praktijk.

Bij mensen die een griepprik willen hebben, maar niet tot de risicogroepen behoren, zijn de kosten voor eigen rekening. Ze krijgen via de assistente van hun huisarts tegen contante betaling (13,50 euro inclusief vaccinatie) een recept en kunnen daarmee het vaccin in de apotheek ophalen. Zij krijgen van hun huisarts een betalingsbewijs voor het recept en de injectie.

De vaccinatie wordt gegeven op bovengenoemde avonden of bij hoge uitzondering, in overleg met de doktersassistente, tijdens praktijkuren. De kosten van het vaccin bedraagt 23,56 euro en wordt door de apotheek met u verrekend.