• Alle Waardevolle Scherpenzelers en Woudenbergers hun awards en, rechts, Gert-Jan Segers.

    ChristenUnie

Gert-Jan Segers reikt 'Waardevol Award' uit

SCHERPENZEEL/WOUDENBERG Niemand minder dan de partijleider van de ChristenUnie, Gert-Jan Segers, reikte maandagavond in partycentrum Schimmel in Woudenberg de Awards uit aan Waardevolle Scherpenzelers en Woudenbergers. De landelijk politicus en lid van de Tweede Kamer was daar te gast op een bijeenkomst in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De 'Waardevol Award' is bedacht door de plaatselijke afdelingen van de ChristenUnie Woudenberg en Scherpenzeel. Het initiatief is bedoeld om dorpsgenoten, verenigingen of organisaties, die zich op bijzondere wijze inzetten voor de lokale gemeenschap, in het zonnetje te zetten. Inwoners van beide plaatsen konden hiervoor mensen nomineren. Uit de (vele) inzendingen is vervolgens een keuze gemaakt.

De Awards voor 'Waardevolle Scherpenzelers', die bekend werden gemaakt door CU-raadslid Aart van de Peut, gingen naar de 50-jarige en zeer actieve Vereniging Oud Scherpenzeel, de permanente rommelmarkt ten bate van muziekvereniging Caecilia en de Hervormde kerk en het vrijwilligerskorps van zwembad 't Willaer. Wim van de Berg (voorzitter Vereniging Oud Scherpenzeel), Gijs van Galen (oprichter rommelmarkt) en de heren Jan de Ridder, Ton Lammers en Teus van Kommer (technische staf zwembad) namen de Awards, mede namens hun achterban van vrijwilligers, in ontvangst.

Raadslid Elli van Oosterom maakte de Awards voor 'Waardevolle Woudenbergers' bekend. Deze gingen naar Elisa Homan, die zich inzet om vluchtelingen en statushouders een warm welkom in Woudenberg te te verzorgen en Woudenbergers begeleidt die naast deze nieuwe Woudenbergers wil gaan staan. Wil Schimmel, die zich samen met anderen al 25 jaar inzet om het jaarlijkse Sinterklaasfeest in Woudenberg te organiseren, kon door ziekte zijn Award niet in ontvangst komen nemen. Namens de EHBO Woudenberg namen secretaries Gerrit van de Berkt en Gerda Dekker de Award in ontvangst, die in feite werd toegekend aan alle vrijwilligers van deze organisatie voor hun geweldige inzet bij tal van plaatselijke evenementen.

Nadat alle Waardevolle Scherpenzelers en Woudenbergers hun Award door Gert-Jan Segers opgespeld hadden gekregen, werd er op het podium nog een mooie groepsfoto gemaakt.