• Regio FoodValley

Gert Boeve nieuwe directeur Regio FoodValley

SCHERPENZEEL Gert Boeve (40) is de nieuwe directeur van Regio FoodValley. Hij is daarmee de opvolger van Johan Janssen, die per 1 februari stopt met zijn werkzaamheden. Gert Boeve begint op 10 februari op het regiokantoor FoodValley in Ede.

Gert Boeve wordt eindverantwoordelijk voor de intergemeentelijke samenwerking van acht gemeenten (Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen) op de terreinen economie, werkgelegenheid, ruimtelijke ontwikkeling, wonen en mobiliteit. Deze gemeenten geven daarmee uitvoering aan de opgave voor de gemeenten in de triple helix samenwerking: het versterken van de duurzame leefomgeving.

Ook geeft hij leiding aan het regiokantoor van Regio FoodValley.

Boeve is blij met zijn nieuwe baan: ,,Bij veel wind plaatst de één een windscherm en de ander een windmolen. Het is mijn ervaring dat kansen voor meer innovatie en economisch succes ontstaan door op resultaat gerichte samenwerking tussen bedrijven, onderzoeksinstellingen, onderwijs en overheden. Regio FoodValley is nationaal en internationaal al toonaangevend in de agri- en foodsector. De opgave is om kansen te grijpen, die voor groeiversnelling kunnen zorgen. Dat vind ik enorm mooie opdrachten. Daarom zet ik met veel genoegen mijn kennis en ervaring voor FoodValley in.''

Boeve was in de jaren 2001-2008 werkzaam als adviseur economische zaken voor gemeenten en in het bedrijfsleven. Van 2008 tot 2013 was hij wethouder Economische Zaken in de gemeente Amersfoort. In die periode was hij betrokken bij de oprichting van de Economic Board Utrecht. De afgelopen jaren heeft Gert Boeve opdrachten gedaan voor onder meer de gemeente Arnhem, Vereniging Nederlandse Gemeenten en Grontmij. In de regio Arnhem/Nijmegen heeft hij meegewerkt aan de totstandkoming van de Regionaal Economische Agenda. Naast zijn werk voor Regio FoodValley is Gert Boeve ook actief als toezichthouder in zorg- en onderwijsorganisaties.