• 112Heuvelrug.nl

Gemeente Woudenberg waarschuwt voor inbrekers

WOUDENBERG De vakantietijd is een goede tijd voor inbrekers om hun slag te slaan. Het is vaak niet zo moeilijk de woningen er uit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, dichte gordijnen, 's avonds geen lampje aan. Tijdens de vakantieperiode neemt het aantal inbraken toe. De gemeente Woudenberg roept inwoners op het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken en maatregelen te nemen.

Het is belangrijk het inbrekers niet te makkelijk te maken, vooral niet tijdens de vakantie. De gemeente Woudenberg wil inwoners helpen om zich goed voor te bereiden op hun vakantie met een aantal tips.

- Bericht niet via de voicemail of op social media over de vakantie. Inbrekers zitten ook op Facebook en Twitter.

- Zorg dat het huis een bewoonde indruk geeft, door kopjes op het aanrecht te laten staan of de krant op tafel te leggen. Ook kan er een tijdschakelaar ingesteld worden, waarmee een lampen af en toe aan en uit gaan. Zo lijkt het alsof er mensen thuis zijn.

- Laat iemand de post weghalen, zodat er geen stapels achter de deur liggen.

- Zorg dat de ramen en deuren goed zijn afgesloten. Goede sloten zijn hierbij van belang. Met een Politiekeurmerk Veilig Wonen is vaak korting te krijgen op de inboedelverzekering.

- Laat de buren er af en toe hun auto op de oprit parkeren, zodat het lijkt of er iemand thuis is.

- Sein de buren in, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden.

- Berg kostbare spullen goed op, zodat ze niet vanaf de straat te zien zijn.

- Buitenverlichting met een sensor schrikt inbrekers af.

Gemeente en politie roepen inwoners op om direct 112 te bellen als zij een verdachte situatie zien of horen.